Ο τουρκικός στρατός ετοιμάζεται να αποχωρήσει από στρατηγική περιοχή στο Χαλέπι

Freepen.gr - Την Τρίτη το πρωί, ένας μεγάλος αριθμός διαφόρων οχημάτων εισήλθε στην περιοχή του τουρκικού παρατηρητηρίου, την οποία ο Συριακός Αραβικός στρατός (SAA) έχει πολιορκήσει στην περιοχή Rashideen 5 δυτικά της πόλης του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή του almasdarnews την Τρίτη, ο τουρκικός στρατός έχει αρχίσει να φορτώνει τα οχήματα με εξοπλισμό σε αυτό που φαίνεται να είναι προετοιμασίες για πλήρη απόσυρση από τη στρατηγική περιοχή που βρίσκεται στα δυτικά προάστια της πόλης.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι ο αριθμός των οχημάτων που έφτασαν εκεί την τρίτη ξεπέρασε τα 30, με τα περισσότερα από αυτά να είναι φορτηγά που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εξοπλισμού.

Ενώ ο τουρκικός στρατός υποτίθεται πως δε συζητά αυτές τις αποσύρσεις, έχουν ήδη αρχίσει να αποσυναρμολογούν τα παρατηρητήρια τους σε αρκετές περιοχές υπό τον έλεγχο του Συριακού Αραβικού Στρατού.

Η πρώτη αποχώρηση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, όταν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αποσυναρμολόγησαν το Παρατηρητήριο τους στην πόλη Μορέκ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες αποχωρήσεις από θέσεις παρατήρησης στις επαρχίες Χάμα, Χαλέπι και Ιντλίμπ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail