Τα καλά νέα για το εμβόλιο είναι το τυράκι στη φάκα των λοκντάουν της ολοκληρωτικής καταστροφής μας

HeungSoon / pixabay
Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, τα καλά νέα στο μέτωπο των εμβολίων κατά του κορωνοϊού θα ήταν κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενα. Στην παρανοϊκή εποχή μας όμως, ακόμη και αυτές οι αισιόδοξες ειδήσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν ακόμη μεγαλύτερό πόνο, δυστυχία και φτώχεια.

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Εκεί που η υπομονή των πολιτών φαινόταν να έχει εξαντληθεί με τα συνεχή λοκντάουν, οι κυβερνήσεις ανα τον πλανήτη (και φυσικά και η ελληνική) εκμεταλλεύονται την είδηση για το επικείμενο εμβόλιο, την παρουσιάζουν σαν βεβαιότητα και μας παραμυθιάζουν ότι θα αρχίσει να διατίθεται σε λίγες εβδομάδες για να μας πείσουν να ανεχτούμε -για λίγο καιρό ακόμη!- τους απάνθρωπους περιορισμούς. 

Οι σημερινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφείς: «Θα διαπράτταμε τεράστιο λάθος αν αυτή η μεγάλη επιτυχία της επιστήμης με την ανακάλυψη του εμβολίου μάς οδηγούσε σε πρόσθετο εφησυχασμό. Πρέπει να γίνει ακριβώς το ανάποδο... πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο προσηλωμένους να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας».

Αν ξέραμε ότι το εμβόλιο θα ήταν έτοιμο σε ένα-δυο χρόνια, η συνέχιση της πολιτικής των λοκντάουν θα φαινόταν σκέτος παραλογισμός, ακόμη και από αυτούς που τώρα τα υποστηρίζουν. Σήμερα όμως που είναι ορατό το ενδεχόμενο το εμβόλιο να αρχίσει να διατίθεται από την άνοιξη, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι φωνές εκείνων που ζητάνε την παράταση της καραντίνας μέχρι τότε. Όμως, ένα λοκντάουν μέχρι την άνοιξη είναι αρκετό για να φέρει τον οικονομικό όλεθρο, τον αφανισμό των ελευθεριών μας και την απώλεια αναρίθμητων ανθρώπινων ζωών. Ας το έχουμε στο μυαλό μας : τα καλά νέα για το εμβόλιο είναι το τυράκι στην φάκα των λοκντάουν και της ολοκληρωτικής καταστροφής μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail