Η χειρότερη γενιά Ελλήνων στην ιστορία της χώρας και τι θα θυμούνται οι απόγονοί μας

vansilein / pixabay
Η χειρότερη γενιά Ελλήνων στην ιστορία της χώρας, οι άνθρωποι που το 1920 ψήφισαν ότι ήθελαν μικρή Ελλάδα, είχαν να δουν τα παιδιά τους τουλάχιστον 10 χρόνια. Επειδή όμως υπήρχαν δικαιολογίες για αυτό, τελικά εμείς είμαστε η χειρότερη γενιά Ελλήνων στην ιστορία της χώρας.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το εξοδόχαρτο δεν υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Για να βγεις από το σπίτι σου υπάρχουν διαβαθμισμένες απαγορεύσεις. Όμως ήξεραν ότι οι ευκολόπιστοι δε θα είχαν αντιρρήσεις στο μάντρωμά τους. Είμαστε μια χώρα 10.000.000 και αυτό να το θυμόμαστε όταν μας λένε ξεκομμένους αριθμούς.

Οι ευκολόπιστοι δε θύμωσαν που δεν έφτιαξαν το σύστημα υγείας την πρώτη φορά που τους μάντρωσαν ή όταν μέχρι και την τελευταία στιγμή έβαζαν στη χώρα τουρίστες από χώρες που ήταν σε lockdown όπως το Ισραήλ!

Οι ευκολόπιστοι δεν ασχολούνται ότι τώρα αποφάσισαν να κάνουν εβδομαδιαία rapid τεστς στα γηροκομεία, αλλά νευρίασαν γιατί έφυγαν μαζικά οι Αθηναίοι στην επαρχία. Και το Μάρτιο είχαν φύγει οι Αθηναίοι στην επαρχία, τίποτα δεν έγινε και ζούμε ακόμα.

Από τον πολιτισμό των προγόνων μας τιμούμε τις θυσίες τους. Οι απόγονοι μας θα θυμούνται ότι υπήρξε μια γενιά που έβγαινε από το σπίτι με εξοδοχαρτο με 150 αντισηπτικά για μια ασθένεια που σε συντριπτικά ποσοστά απειλούσε ηλικιωμένους και ευπαθείς για τους οποίας είχαν ληφθεί ελάχιστα στοχευμένα μέτρα ενώ κλείδωσαν με ευκολία το σύνολο του υγιούς πληθυσμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail