Μόλις...51% εγχώριας κατασκευής είναι το πρώτο "τούρκικο" αυτοκίνητο

Freepen.gr - Μόλις λίγο περισσότερο από το ήμισυ του πρώτου εγχώριου αυτοκινήτου της Τουρκίας παράγεται στην εγχώρια αγορά, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας.

Ενώ το αυτοκίνητο, ένα σχέδιο που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2011, θα είναι μόνο 51 τοις εκατό εγχώριας κατασκευής το 2022, όταν η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί έως και 68 τοις εκατό μέχρι το 2026, σημειώνει η Milli Gazete πως ανέφερε ο Mustafa Varank.

Ο Όμιλος κοινοπραξιών αυτοκινήτων (TOGG), μια κοινοπραξία πέντε εταιρειών χαρτοφυλακίου και μια επιχειρηματική ένωση, πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή του αυτοκινήτου το 2022 σε εγκαταστάσεις στη δυτική Τουρκία που έχουν σχεδιαστεί για την κατασκευή 175.000 μονάδων ετησίως.

Η Τουρκία παρουσίασε τα πρώτα πρωτότυπα το Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

"Πολλοί εγχώριοι προμηθευτές έχουν ήδη ενταχθεί στην οικογένεια TOGG", δήλωσε ο Varank. "Οι προμηθευτές περιλαμβάνουν πολύ νέους επιχειρηματίες και νεοσύστατες επιχειρήσεις, που δεν έχουν συνεργαστεί ποτέ με έναν κύριο παραγωγό πριν".

Ο υπουργός τεχνολογίας δήλωσε επίσης ότι η μπαταρία για τα οχήματα θα παραχθεί σε συνεργασία με ένα παγκόσμιο εμπορικό σήμα στην Τουρκία.

Τον περασμένο μήνα, η TOGG υπέγραψε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Farasis για τη χρήση των κυψελών της μπαταρίας στην γκάμα των προϊόντων TOGG.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail