Τάσος Λαυρέντζος: Σε τρία χρόνια χάσαμε ένα Ηράκλειο - Το 2050 θα μας λείπουν 2 εκ. αγέννητα ελληνόπουλα

Ο αναλυτής και επί χρόνια ερευνητής στη δημογραφική εξέλιξη της Ελλάδας Αναστάσιος Λαυρέντζος, μιλώντας στον 98.4 εξήγησε με στοιχεία και δεδομένα γιατί το δημογραφικό είναι το Νο1 εθνικό θέμα αυτή την ώρα στην Ελλάδα, όπου κάθε χρόνο χάνεται σε αριθμό γεννήσεων μία πόλη πληθυσμού όπως η Καβάλα, σημειώνοντας ότι η προβολή δείχνει ότι το 2050 , η Ελλάδα με αυτό τον αριθμό θα έχει μείωση γηγενούς πληθυσμού κατά 50% , όταν για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα ο δείκτης θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον ανά μια γυναίκα δύο γεννήσεις. 

Όπως είπε με εξαίρεση την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, οι δείκτες είναι τραγικοί και ιδίως σε ευαίσθητες περιοχές όπως στην Θράκη. Κατά τον κ. Λαυρέντζο μία αποσπασματική επιδοματική πολιτική δεν είναι λύση, χρειάζεται μια εθνική διακομματική στρατηγική βάθους με πολυπαραγοντικές λύσεις – κίνητρο για να σπάσει η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, ει δυνατόν χθες, διαφορετικά ο ελληνικός πληθυσμός με τα χαρακτηριστικά της νεοελληνικής πραγματικότητας 70 χρόνων να οδεύει προς εξαφάνιση. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε επιτυχημένα εγχειρήματα αναστροφής αυτής της τάσης από το Ισραήλ και την Γαλλία έως την Σκανδιναβία, σημειώνοντας ότι το θέμα αποκτά και γεωπολιτικά κομβική σημασία για την Ελλάδα. 


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail