Και πάλι η ίδια αθλιότητα: οι μισθοφόροι της Τουρκίας ξανάκοψαν το νερό σε πάνω από 1 εκ. ανθρώπους στη ΒΑ Συρία

Freepen.gr - Οι τουρκικές δυνάμεις διέκοψαν για άλλη μια φορά το νερό προς τη συριακή πόλη Χασάκα και τη δυτική της ύπαιθρο, αφού παρεμπόδισαν τη λειτουργία του σταθμού Αλούκ στην ύπαιθρο της κατεχόμενης Ρας Αλ Άιν, στερώντας σε από πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους πόσιμο νερό.

Ο διευθυντής της εταιρείας νερού, Μαχμούντ Αλ-Έκλα, δήλωσε στο Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Σάββατο ότι οι τουρκικής υποστήριξης ισλαμιστικές ομάδες εμπόδισαν τη ροή του νερού από το σταθμό Αλούκ και τυχόν συνεργεία επισκευής να εισέλθουν στην περιοχή.

Ο σταθμός νερού Alouk στην ανατολική ύπαιθρο της Ras al-Ain είναι η μόνη πηγή για την εξασφάλιση πόσιμου νερού για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Hasakah.

Η ροή του νερού από το σταθμό έχει επανειλημμένα παρεμποδιστεί από τις τουρκικές δυνάμεις, προκαλώντας οργή στη Δαμασκό και κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας.

Ο κυβερνήτης της Al-Hasakah, Υποστράτηγος Ghassan Halim Khalil, επιβεβαίωσε ότι η προηγούμενη επιστροφή πόσιμου νερού στην πόλη Hasakah και στην πόλη Tal Tamr και στις επαρχίες τους τον περασμένο Αύγουστο, έλαβε χώρα μετά από κοινές συριακές και ρωσικές κυβερνητικές προσπάθειες, οι οποίες οδήγησαν στην επανάληψη της επιχείρησης.

Την Παρασκευή, η Εταιρεία Ύδρευσης εγκατέστησε δύο ηλεκτρικούς μετασχηματιστές και δύο δύτες για τα πηγάδια στον σταθμό του Αλούκ που εστάλησαν από το συριακό Αραβικό υποκατάστημα της Ερυθράς Ημισελήνου και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού με στόχο τη βελτίωση και την αύξηση των εργασιών άντλησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail