Αποστρατιωτικοποίηση νήσων = υποταγή και ταπείνωση

Τυχόν αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών - έστω και «μερική» - συνιστά πράξη εθνικής συνθηκολόγησης και ταπείνωσης. Επί της ουσίας είναι πράξη υποταγής και de facto μετατροπής της Ελλάδας σε χώρα μειωμένης κυριαρχίας.

Μια τέτοια συνθηκολόγηση ΔΕΝ θα την αντέξει πολιτικά καμία ελληνική κυβέρνηση. Ας το έχει αυτό υπ' όψιν το πολιτικό σύστημα και να πάψει να δίνει στους ξένους την εντύπωση του "εύκολου" που μπορεί να δεχτεί τα πάντα αν πιεστεί. Επίσης οι κυβερνώντες να μην προσδοκούν ότι τα φιλικά τους ΜΜΕ μπορούν να τους προφυλάξουν από τη ραγδαία και δραματική πολιτική φθορά που θα προκαλέσει μια τέτοια υποχώρηση.

Είναι αδύνατον για εκατομμύρια Έλληνες που αυτοί ή τα παιδιά τους έχουν φυλάξει τη χώρα, να δεχτούν την απόσυρση ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τα νησιά του Αιγαίου και την παράδοση των τοπικών πληθυσμών στο έλεος των ορέξεων της Τουρκίας.

Η ιστορία της απόσυρσης της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο δεν μπορεί να επαναληφθεί.

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail