Νέα Navtex των Τούρκων στην Κύπρο κι άμεση αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Freepen.gr - Η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX για έρευνες που θα διεξαχθούν από το ερευνητικό σκάφος Yavuz στα ανοικτά της Κύπρου μεταξύ 18 Αυγούστου και 15 Σεπτεμβρίου, ανέφερε η κρατική Υπηρεσία Anadolu στις 16 Αυγούστου εν μέσω συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας στην ανατολική Μεσόγειο .

Σύμφωνα με τη νέα NAVTEX, το Yavuz θα συνοδεύεται από τα εφοδιαστικά πλοία Ertuğrul bey, Osman Bey και Orhan Bey. «Συνιστάται ανεπιφύλακτα να μην μπείτε σε μια περιοχή έρευνας», αναφέρει η NAVTEX.

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε αντι-NAVTEX στις 16 Αυγούστου αναφέροντας ότι η τουρκική NAVTEX είναι «άκυρη» και ότι οι έρευνες των τουρκικών πλοίων είναι παράνομες.

Βέβαια τα τουρκικά πλοία έχουν κάνει σουρωτήρι τα τελευταία χρόνια την ΑΟΖ της Κύπρου δίχως να υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail