Ρωσικά Su-35 και MiG-31 αναχαίτισαν αμερικανικό αεροσκάφος στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Freepen.gr - Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στρατιωτικά του αεροσκάφη παρεμπόδισαν ένα αεροσκάφος αναγνώρισης των ΗΠΑ πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας και το ανάγκασαν να επιστρέψει στη βάση του:

«Το Σάββατο, ένα αεροσκάφος αναγνώρισης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας εντοπίστηκε πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και τα Sukhoi-35 και MiG-31bm ξεκίνησαν για να το αναχαιτίσουν».

Και συνεχίζει: «Στις 11 Ιουλίου, το ρωσικό σύστημα παρακολούθησης του εναέριου χώρου πάνω στα ουδέτερα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας ανακάλυψε έναν αεροπορικό στόχο που πετούσε προς τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ρωσικά μαχητικά συνόδευσαν το αμερικανικό αεροπλάνο αναγνώρισης σε ασφαλή απόσταση κι επέστρεψαν στο αεροδρόμιο αφού το αμερικανικό αεροπλάνο είχε κάνει στροφή και απομακρυνθεί από τα ρωσικά σύνορα».

Το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι όλες οι πτήσεις της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail