Η Τουρκία επιδιώκει να σπάσει τις κόκκινες γραμμές της Αιγύπτου στη Λιβύη: στρατηγός LNA

Freepen.gr - Ο Στρατηγός Khaled Al Mahjoub, δήλωσε ότι η στρατιωτική συμφωνία της Τουρκίας με τον αρχηγό της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), Fayez al-Sarraj, στοχεύει στον έλεγχο των πετρελαϊκών πεδίων της Λιβύης και στη διέλευση της κόκκινης γραμμής σχεδιάστηκε από την Αίγυπτο.

Τόνισε, όπως ανέφερε το RT και αναμεταδίδει το almasdarnews.com, ότι η τουρκική συμφωνία με την GNA είχε ως στόχο να διεισδύσει στην κόκκινη γραμμή Sirte-Al-Jafra, η οποία καθορίστηκε για πρώτη φορά από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Είπε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης στην εκπομπή «The Story», που παρουσιάστηκε στο MBC Αίγυπτου, ότι η συμφωνία της Τουρκίας προέβλεπε πως «η στρατιωτική αντιπαράθεση με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης έχει διαφορετικές δυνατότητες», επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση του Σαράτζ λειτουργεί εκτός νομιμότητα».

Συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει πιθανότητα ο στόχος της τουρκικής στρατιωτικής συμφωνίας με την κυβέρνηση του Σαράζ να αυξήσει το ανώτατο όριο των απαιτήσεων σε περίπτωση έναρξης πολιτικών συνομιλιών μεταξύ των μερών της Λιβύης.

Πηγές ανέφεραν την Παρασκευή ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ υπέγραψε στρατιωτική συμφωνία με την φιλο-τουρκική κυβέρνηση, η οποία περιλαμβάνει τα τουρκικά συμφέροντα στη Λιβύη.

Οι πηγές πρόσθεσαν πως η συμφωνία προβλέπει την ίδρυση τουρκικής στρατιωτικής βάσης στη Λιβύη και επιτρέπει στην Άγκυρα να παρέμβει απευθείας στο έδαφος της Λιβύης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail