Ο LNA κατέστρεψε τα συστήματα Hawk και Coral στη Βατίγια και την έβγαλε off

Freepen.gr - Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) έστειλε ένα μήνυμα στην Τουρκία χθες το βράδυ βομβαρδίζοντας τη μεγάλη αεροπορική βάση Al-Watiyah που φιλοξενεί ορισμένα τουρκικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με την πτέρυγα των μέσων μαζικής ενημέρωσης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, οι δυνάμεις τους βομβάρδισαν την αεροπορική βάση στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Αυτή η επίθεση φέρεται να έχει εξουδετερώσει ένα τουρκικό σύστημα άμυνας που αναπτύχθηκε στη βάση, αφού οι δυνάμεις της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας κατέλαβαν την εγκατάσταση το Μάιο.

Επιπλέον, η επίθεση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού συνέπεσε με την άφιξη του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, στο έθνος της Βόρειας Αφρικής.

Η λιβυκή εφημερίδα "Al-Marsad" ανέφερε επικαλούμενη μια επίσημη πηγή στην αίθουσα επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας του LNA ότι οι αεροπορικές επιθέσεις στόχευσαν το σύστημα αεράμυνας Hawk και το σύστημα Coral.

Είπαν ότι «οι τουρκικές δυνάμεις το εγκατέστησαν» την Πέμπτη στο δυτικό τμήμα της βάσης.

Επιπλέον, μια υψηλού επιπέδου στρατιωτική πηγή είπε στον Al-Hadath Libya: «Παρακολουθούμε την είσοδο και εγκατάσταση του συστήματος εναέριας άμυνας του Τουρκικού Hawk τις τελευταίες ημέρες».

Συνέχισαν: «Σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε ενώ ήταν στη Μισράτα ότι η βάση Uqba Bin Nafeh ήταν έτοιμη για χρήση, οπότε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης αποφάσισε να την καταστρέψει μετά την είσοδο στην υπηρεσία και το ποσοστό καταστροφής στο σύστημα είναι 100%».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail