Γερμανική τεχνολογία σε τουρκικά οπλισμένα drones που θερίζουν Κούρδους;

Freepen.gr - Μετά τους Die Linke και οι Πράσινοι συζητούν επίσης τη χρήση τουρκικών ένοπλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον αμάχων στο Κουρδιστάν. Το κόμμα των Πρασίνων του Γερμανικού Κοινοβουλίου απαιτεί διευκρίνιση του μεριδίου της γερμανικής τεχνολογίας σε ένοπλα τουρκικά drones.

Όπως αναφέρει το κουρδικό πρακτορείο ANF, το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να διαπράξει σφαγές ενάντια στον άμαχο πληθυσμό όχι μόνο στο βορρά, αλλά και στα δυτικά και νότια του Κουρδιστάν. Πιο πρόσφατα, δύο άτομα σκοτώθηκαν στις 25 Ιουνίου σε μια επίθεση με αεροσκάφος κοντά στη μητρόπολη Sulaymaniyah του νότιου Κουρδιστάν. Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, μερικοί από αυτούς σοβαρά, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών. Δύο ημέρες νωρίτερα, τρεις Κουρδοί ακτιβιστές σκοτώθηκαν με την ίδια μέθοδο στο χωριό Helîncê κοντά στο Kobanê.

Οι σφαγές που διεξήγαγε η Τουρκία με ένοπλα drones σηκώθηκαν ως θέμα από τα γερμανικά κόμματα της αντιπολίτευσης DIE LINKE και DIE GRÜNEN.

Εν τω μεταξύ, η Πράσινη κοινοβουλευτική ομάδα στο γερμανικό κοινοβούλιο υπέβαλε ερώτηση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχετικά με την εξαγωγή πυραύλων κατά των αρμάτων μάχης και των δικαιώματων τεχνολογίας για την παραγωγή τους στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η έρευνα τεσσάρων σελίδων αφορά τις κεφαλές για τους αντιαρματικούς πυραύλους που ορίστηκαν από τον τουρκικό στρατό ως "UMTAS" ή "Mızrak-U" και "MAM-L", που κατασκευάζονται από την τουρκική εταιρεία Roketsan.

Η Πράσινη Ομάδα θέλει να μάθει πόσες κεφαλές UMTAS, οι οποίες επιτρέπουν στον τουρκικό στρατό να πραγματοποιήσει μαζικές δολοφονίες σε όλες τις καιρικές συνθήκες, έχουν λάβει άδειες εξαγωγής από το 2010. Ρωτούν επίσης εάν η τουρκική εταιρεία Roketsan ενσωματώνει επίσης κεφαλές για το MRAT και / ή αντιαρματικά πυραύλους LRAT σε άλλα προϊόντα - όπως το MAM-L (Smart Micro Ammunition).

Σύμφωνα με μια απάντηση που δόθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση σε μια ερώτηση που έθεσε η αριστερή κοινοβουλευτική ομάδα τον Σεπτέμβριο του 2018, δόθηκε έγκριση μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους για δύο συμφωνίες όπλων μεταξύ του τουρκικού κράτους και της εταιρείας παραγωγής έξυπνων πυραύλων TDW.

Λέγεται ότι το OMTAS, το οποίο αναπτύχθηκε ως αντιαρματικός πύραυλος, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε τουρκικά στρατιωτικά drones με το σύστημα παράλληλης κεφαλής που παράγεται από την TDW. Με τη βοήθεια της γερμανικής τεχνολογίας, οι πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς 35 κιλών έχουν εξοπλιστεί με ένα σύστημα ενημέρωσης που μπορεί να αλλάξει τον στόχο του ακόμη και μετά την πυροδότηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail