Γ. Κασιμάτης: Ο «ραγιαδισμός» πρέπει να σπάσει στην Ελλάδα

Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης, με αφορμή την υπόθεση της Αγίας Σοφίας, υποστήριξε ότι η ευθύνη του πολιτικού συστήματος είναι διαχρονικά μεγάλη, από την εποχή της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας ελέω μνημονίων. Υποστήριξε ότι πρέπει να σπάσει ο «ραγιαδισμός» στην Ελλάδα, ιδίως τώρα που αυτό που απειλείται καίρια , είναι η ίδια η συγκρότηση της εθνικής μας ταυτότητας.

Ο «ραγιάς» ως όρος επιβίωσης δεν είναι αρνητικός, αν η πρόθεση να αλλάξεις την κατάσταση σου με την μειωμένη εθνική σου υπόσταση είναι στόχος, αλλά ο «ραγιαδισμός» ως διαρκές εφεύρημα της οικονομικής, πολιτικής και πνευματικής ελίτ, που οδηγεί σε αποδοχή της αλλοίωσης της ίδιας της εθνικής σου και πολιτιστικής υπόστασης ως λαού, είναι ενδοτισμός . Εκτίμησε πως η Τουρκία θα φτάσει μέχρι την αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Ελληνικού κράτους, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις προσεγγίσεις τύπου Ροζάκη, αφού ουσιαστικά θέτουν ερωτηματικά στο ίδιο το εσωτερικό της χώρας για την κυριαρχία του σε όλη την εθνική επικράτεια , που είναι ενιαία και αδιάσπαστη σε όλα τα Συντάγματα της χώρας μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail