Απειλούν να πετάξουν από την ταράτσα φοιτήτρια στην Αγκυρα

Freepen.gr - Η Nazli Ikra Öztay, φοιτήτρια πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, προώθησε μέσω εφαρμογής διαδικτυακά μια επερχόμενη διάλεξη σχετικά με τα δικαιώματα των ΛOAΤ στην Πανεπιστημιούλη. Ωστόσο απειλήθηκε με μήνυμα ότι θα τη ρίξουν από ένα ψηλό κτίριο, μέθοδο εκτέλεσης που χρησιμοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος εφαρμόζοντας το νόμο της Σαρία στη Συρία και το Ιράκ τα περασμένα χρόνια.

Η Öztay έλαβε την απειλή στο Whatsapp, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει και για την προώθηση της εκδήλωσης. 

«Ήμουν αντιμέτωπη με ένα ιδιωτικό μήνυμα που έλεγε: Διαγραφή αυτού του ανήθικου μηνύματος», δήλωσε η φοιτήτρια στην εφημερίδα Birgün, προσθέτοντας ότι ο φίλος της έλαβε ένα παρόμοιο μήνυμα.

«Διαγράψτε αυτό το μήνυμα και μην κάνετε ξανά την ομάδα (Whatsapp) ως βάση για την κακία σας», έλεγε το μήνυμα στην Öztay και προσέθετε πως «δε θα το συνηθίσουμε ποτέ, και θα σας πετάξουμε ψηλά κτίρια».

Το ISIS είχε καταφύγει πολλές φορές στη συγκεκριμένη εκτέλεση ανθρώπων που κατηγορούσε για ιδιαίτερες προτιμήσεις δημοσιεύοντας συχνά σχετικό οπτικο-ακουστικό υλικό.

Η Öztay είπε ότι μετά από κάποια έρευνα, αυτή και ο φίλος της έμαθαν ότι το μήνυμα ήταν από κάποιον πρωτοεμφανιζόμενο στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του πανεπιστημίου που ήταν μέλος μιας τζιχαντιστικής συμμορίας, που ζούσε κατά καιρούς στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail