Μυστήριο: Η Τουρκία ενισχύει την αεράμυνά της στη Λιβύη και φήμες ότι αποχώρησε από την Αλ Βατίγια

Freepen.gr - Μετά την ισχυρή επίθεση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) στην αεροπορική βάση Al-Watiyah δυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την κίνηση της Άγκυρας να αναπτύξει νέα συστήματα αεροπορικής άμυνας σε μια σειρά στρατηγικών τοποθεσιών στη Λιβύη.

Ο ιστότοπος Haber7 ανέφερε την Κυριακή ότι η Τουρκία αγόρασε το πυραυλικό σύστημα S-125 από την Ουκρανία και το μετέφερε στη Λιβύη, όπου θα παρακολουθεί τον εναέριο χώρο του έθνους της Βόρειας Αφρικής.

Ο ιστότοπος πρόσθεσε ότι το ουκρανικό σύστημα αποτελείται από έξι συστοιχίες πυραύλων, μία δεσμευμένη στον εναέριο χώρο πάνω από την πόλη Sirte και πέντε θα εγκατασταθούν σε διαφορετικά στρατηγικά μέρη στη δυτική Λιβύη.

Αυτή η έκθεση ήρθε την Κυριακή το απόγευμα, λίγες ώρες μετά από μια αεροπορική επίθεση στην αεροπορική βάση Al-Watiyah, η οποία κατέστρεψε το τουρκικό σύστημα άμυνας.

Την ίδια ώρα ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός μέσω του ημι-επίσημου λογαριασμού του στο Twitter κάνει λόγο για αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από τη βάση:
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail