Οι τουρκικές φιλοδοξίες δε θα τελειώσουν στη Λιβύη: Επόμενος στόχος η Αίγυπτος

Freepen.gr - Ο Διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), Ράμι Αμπντέλ-Ραχμάν, δήλωσε ότι οι Σύριοι μαχητές πιστεύεται ότι συμμετέχουν στη μάχη για τη Σίρτη, παράλληλα με τις δυνάμεις που ευθυγραμμίζονται με την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Σημείωσε ότι αυτές οι δυνάμεις συνδέονται με τον αποκαλούμενο «Εθνικό Στρατό» της Συριακής Ενδιάμεσης Κυβέρνησης στις περιοχές της Αφρίν, της Ασπίδας του Ευφράτη και εκείνες που ελέγχονται από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το γραφείο των ΜΜΕ, ο Αμπντέλ-Ραχμάν δήλωσε ότι οι Σύριοι είχαν λάβει τους πλήρεις μηνιαίους μισθούς τους και επρόκειτο να συμμετάσχουν στις μάχες υπό την ηγεσία αξιωματικών τουρκικού στρατού.

Τόνισε ότι ο αριθμός αυτών των μαχητών αυξάνεται και ο στόχος είναι να σταθεροποιήσουν τη νίκη της GNA μπαίνοντας στην κεντρική και ανατολική Λιβύη. Ο Αμπντέλ-Ραχμάν ισχυρίστηκε ότι οι φιλοδοξίες της Τουρκίας δεν θα σταματήσουν στα σύνορα της Λιβύης, αλλά το βλέμμα τους είναι προς την Αίγυπτο.

«Μιλάμε για περισσότερους από 15 χιλιάδες μισθοφόρους Συριακής υπηκοότητας… και χιλιάδες τζιχαντιστές από μη Συριακές εθνικότητες, συμπεριλαμβανομένων μελών του Ισλαμικού Κράτους, που πέρασαν από το τουρκικό έδαφος στη Λιβύη. Μιλήσαμε προηγουμένως για ένα τάγμα που ήταν με το IS και πολεμήσαμε στη Homs Badia. " δήλωσε ο διευθυντής του SOHR.

«Έχουν υλικοτεχνική υποστήριξη από την GNA, την Τουρκία και τους Τούρκους αξιωματικούς που καθοδηγούν άμεσα αυτές τις ομάδες. Περισσότεροι από 400 από αυτούς τους μαχητές μπόρεσαν να φτάσουν στην Ευρώπη, μέσω των ακτών της Βόρειας Αφρικής», πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail