Στα 6,15 δις δολάρια οι απώλειες εσόδων για τη Λιβύη από το πετρέλαιο!

Freepen.gr - Η κρατική Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το κλείσιμο των πετρελαιοπηγών και λιμένων στις ανατολικές περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει απώλειες άνω των 6 δισεκατομμυρίων και 147 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ μέχρι στιγμής.

Η NOC δήλωσε του ότι ο αποκλεισμός που συνεχίζεται τις τελευταίες 161 ημέρες θα επηρεάσει στο μέλλον τις οικονομικές προβλέψεις και τη μισθοδοσία για το 2020-2021.

Νωρίτερα, μια επίσημη πηγή στην NOC αποκάλυψε ότι βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη ρυθμίσεις σχετικά με την επανέναρξη της παραγωγής στις πετρελαιοπηγές και των εξαγωγών από την Περιοχή της Ημισελήνου μετά από κλείσιμο περίπου 5 μηνών από διαδηλωτές στην περιοχή που αντιτίθενται στην Κυβέρνηση της GNA.

Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης εκτιμάται σε 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα πριν από το κλείσιμο.

Οι ηγέτες των φυλών στην ανατολική Λιβύη έκλεισαν λιμάνια και πηγές πετρελαίου τον Ιανουάριο, κατηγορώντας τη GNA ότι χρησιμοποιεί τα έσοδα του πετρελαίου για να στηρίξει ένοπλες ομάδες εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA). Για να πληρώνει δηλαδή τους ντόπιους ισλαμιστές και τον Ερντογάν με τους μισθοφόρους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail