Η Ινδία τρέχει άμεσα τη συμφωνία για 33 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη ελέω Κίνας!

Freepen.gr - Η ινδική κυβέρνηση ενέκρινε μια συμφωνία για την αγορά 33 ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και τον εκσυγχρονισμό 59 άλλων, για να ενισχύσει την αεροπορική της δύναμη ενόψει της έντασης στα σύνορα με την Κίνα.

"Η αγορά 21 μαχητικών MiG-29 και 12 Sukhoi-30 θα κοστίσει 181,48 δισεκατομμύρια ρουπίες (2,43 δισεκατομμύρια δολάρια)", δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας.

Προσθέντοντας πως «η αγορά του αεροσκάφους θα είναι εκτός από τον εκσυγχρονισμό 59 άλλων MiG-29, μια προσπάθεια να ικανοποιηθεί η ανάγκη της Πολεμικής Αεροπορίας να αυξήσει τις μοίρες των μαχητικών αεροσκαφών της».

Περισσότερο από το ήμισυ του ινδικού στρατιωτικού υλικού είναι ρωσικής προέλευσης, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια, το Νέο Δελχί στράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ για να αγοράσει επιπλέον όπλα.

Η ένταση μεταξύ Ινδίας και Κίνας έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, μετά από μια σύγκρουση τον περασμένο μήνα σε ένα αμφισβητούμενο τμήμα των συνόρων στα δυτικά Ιμαλάια, στο οποίο υπήρξαν θύματα εκατέρωθεν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail