Η Ινδία ψάχνεται επειγόντως για MiG-29 και Su-30MKI εν μέσω κρίσης με την Κίνα

by the Indian Air Force
Freepen.gr - Η Economic Times, η κορυφαία επιχειρηματική εφημερίδα της Ινδίας, ανέφερε ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας επιδιώκει να προμηθευτεί επειγόντως 21 επιπλέον αναβαθμισμένα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 από τη Ρωσία και 12 νέα Su-30MKI που κατασκευάζονται με άδεια από την Hindustan Aeronautics Limited (HAL) για προσθήκη σε τρεις μοίρες του τύπου που είναι ήδη σε λειτουργία, σημειώνει το defence-blog.com.

«Αυτά τα μαχητικά [MiG-29], που περιλαμβάνουν δύο εκπαιδευτές, αναμένεται να προμηθευτούν σε λογική τιμή, καθώς έχουν ήδη κατασκευαστεί μερικώς στη Ρωσία για προηγούμενη παραγγελία που ακυρώθηκε», ανέφερε η εφημερίδα. «Αυτα τα μαχητικά, εάν παραγγελθούν, θα ήταν χρήσιμα για να αντικαταστήσουν τις γηρασμένες μοίρες MiG 21 που πρόκειται να αποσυρθούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια».

Η ινδική κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξετάσει αυτήν την πρόταση των αεροπορικών δυνάμεων. Η προμήθεια μπορεί να ξεκινήσει δύο χρόνια μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τη Ρωσία, διευκρινίζουν οι πηγές.

Η απόφαση για την απόκτηση των πρόσθετων μαχητικών αεροσκαφών έχει ληφθεί για την ενίσχυση των αποθεμάτων της αεροπορικής δύναμης. Η διαδικασία για την απόκτησή τους έχει επιταχυνθεί καθώς η Ινδία και η Κίνα συμμετέχουν σε μια έντονη διαμάχη στα Ιμαλάια που ακολούθησε τη σύγκρουση στη λίμνη Pangong Tso.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail