LNA: Καταρρίψαμε τρία τουρκικά αεροσκάφη το Σάββατο

Freepen.gr - Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε αργά στις 30 Μαΐου ότι τα αεροπορικά αμυντικά του συστήματα κατέρριψαν τρία τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Σύμφωνα με τον LNA, τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κοντά στην πόλη Bani Waled, η οποία βρίσκεται πάνω από 140 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της Τρίπολης.

«Τα συστήματα αεροπορικής άμυνας στόχευσαν ένα τουρκικό drone σε νωρίς το πρωί του Σαββάτου και κατάφεραν να το καταρρίψουν κοντά στην πόλη Bani Waled. Στοχεύθηκαν επίσης δύο αεροσκάφη, τα οποία επιχείρησαν να επιτεθούν σε μη στρατιωτικές τοποθεσίες στην πόλη Bani Waled αργά το απόγευμα του Σαββάτου», ανέφερε μια δήλωση του LNA.

Ο LNA δεν παρείχε βίντεο ή φωτογραφίες των κατεστραμμένων drones, τα οποία ενδέχεται να έχουν καταπέσει σε περιοχές που ελέγχονται από την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Τα αεροσκάφη πιθανότατα καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αεροπορικής άμυνας Pantsir-S1 που έχουν παραδοθεί από τα ΗΑΕ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail