Σφραγίζει και θωρακίζει την πλούσια και στρατηγική Πετρελαϊκή Ημισέληνο ο Χάφταρ

Freepen.gr - Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), με επικεφαλής τον στρατόρχη Khalifa Haftar, ξεκίνησε τη διαδικασία διασφάλισης και προστασίας της περιοχής πετρελαίου Hilal, όπου θα αναπτυχθούν οι στρατιωτικές μονάδες

Μιλώντας στον αραβικό Σπούτνικ, ο Ιμπραήμ Αλ Φαίντι, ο αξιωματούχος του γραφείου μέσων μαζικής ενημέρωσης της Λιβυκής Φρουράς Εγκαταστάσεων Πετρελαίου, δήλωσε ότι «με τις οδηγίες του Αρχηγού των Αραβικών Ένοπλων Δυνάμεων της Λιβύης, του Στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, και κατ' εφαρμογή των εντολών του, μετά από μια εκτεταμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Φρουράς των Πετρελαϊκών Εγκαταστάσεων στην πόλη Μπρέκα στις 23 Ιουνίου 2020, για να συζητηθεί το σχέδιο ασφάλειας των πετρελαιοπηγών και λιμένων που βρίσκονται στην Πετρελαϊκή Ημισέληνο, σήμερα, Πέμπτη, οι στρατιωτικές μονάδες σε κινητές περιπολίες από τη Φρουρά των Εγκαταστάσεων Πετρελαίου και τις Ειδικές Δυνάμεις προχώρησαν προς τα πεδία της Ημισέληνου».

Σύμφωνα με τη δήλωση, «τα λιμάνια βρίσκονται κάτω από την αεροπορική κάλυψη των μαχητικών της Λιβυκής Πολεμικής Αεροπορίας».

Ο αξιωματούχος συνέχισε: «Οι στρατιωτικές περιπολίες εκτελούν τώρα τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της καθιέρωσης της ασφάλειας σε πετρελαϊκά πεδία και εγκαταστάσεις για να τα προστατεύσουν από τυχόν αναμενόμενες επιθέσεις από ένοπλες πολιτοφυλακές».

«Αυτές οι περιπολίες θα είναι για την ασφάλεια και την εξωτερική προστασία των πεδίων και δεν παρεμβαίνουν στις δραστηριότητες των εταιρειών που βρίσκονται μέσα στα λιμάνια και τις πηγές».

Ο Λιβύος αξιωματούχος επεσήμανε ότι «ο διοικητής της φρουράς εγκαταστάσεων πετρελαίου και ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων επιβεβαίωσαν ότι οι εγκαταστάσεις πετρελαίου είναι μια κόκκινη γραμμή που κανείς δεν επιτρέπεται να βλάψει».

Δείτε από το crisisgroup.org το χάρτη της Πετρελαϊκής Ημισελήνου στα ανατολικά με το δίκτυο των λιμένων από τη Σίντρα μέχρι τη Ζουβετίνα, τις πηγές και τους αγωγούς.

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail