Υποταγή ή εξαφάνιση; Αυτή είναι η μοίρα της Κύπρου για τον πρόεδρό της

«Εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε στρατιωτικά να δώσουμε μάλλον λύση μέσα από την στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ. Αυτό δεν είναι μια νότα απαισιοδοξίας ή παράδοσης, το αντίθετο. Οφείλεις να γνωρίζεις τις πραγματικότητες για να επιλέγεις τα όπλα».

Tα παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης, μιλώντας την εκπομπή Φάκελοι του ΡΙΚ, η οποία θα μεταδοθεί την Τετάρτη 1η Ιουλίου.

Υποταγή ή εξαφάνιση;

Αυτή είναι ουσιαστικά η μοίρα της Κύπρου για τον πρόεδρό της (αλλά και για το ΑΚΕΛ και πολλούς Ελλαδίτες). Και αυτή είναι η πολιτικής της τάξη, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτήν της Ελλάδας.

Και το ερώτημα είναι πως φτάσαμε να γίνονται τέτοιες δημόσιες δηλώσεις. Ποιος φταίει που βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο; Αυτοί δεν κυβερνούσαν για δεκαετίες; Πως το εκλαμβάνει αυτό ο απανταχού Ελληνισμός; Δεν υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα αντιστροφής της κατάστασης; Νομίζει ο πρόεδρος της Κύπρου ότι με αυτή την ηττοπάθεια και την αναζήτηση προστατών μπορεί στο μέλλον ν΄ αποφύγει τα χειρότερα; Άσε δε που έχει καταργήσει Θουκυδίδη, Μακιαβέλι και πολλούς άλλους θεωρητικούς της ισχύος και της ελευθερίας.

Βασίλης Στοϊλόπουλος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail