Διαβόητος Λίβυος διακινητής κι εγκληματίας επαινεί σε βίντεο τον Ερντογάν

Freepen.gr - Ο Abdulrahman Milad, επίσης γνωστός ως «Al-Bidja», εμφανίστηκε σε ένα βίντεο την Τετάρτη με το οποίο ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την υποστήριξη δυνάμεων που ευθυγραμμίζονται με την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), στην οποία συμμετέχει.

Όπως αναφέρει το Libya Review, ο Al-Bidja έκανε πρόσφατα διεθνή πρωτοσέλιδα για τη σύνδεση της ακτοφυλακής της Λιβύης και της GNA με δίκτυα εμπορίας ανθρώπων στη δυτική Λιβύη.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από τον Al-Bidja θέτει την κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ σε δύσκολη θέση, για άλλη μια φορά, να δικαιολογήσει τους δεσμούς της με γνωστούς διακινητές ανθρώπων που έχουν αποδοκιμαστεί από τον ΟΗΕ.

Το 2017, ο Al-Bidja συμμετείχε σε μια συνάντηση με Ιταλούς αξιωματούχους και μια αντιπροσωπεία από την ακτοφυλακή της Λιβύης στην Cara di Mineo, στην Κατάνια, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υποδοχής μεταναστών στην Ευρώπη. Η παρουσία του Al-Bidja στη συνάντηση τεκμηριώθηκε από την ιταλική εφημερίδα Avvenire.

Στις 7 Ιουνίου 2018, η Επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την προσθήκη τόσο του Abdulrahman Milad "Al-Bidja" όσο και του Ahmed Al-Dabbashi "Al-Ammo" στον κατάλογο κυρώσεων. Η λίστα προβλέπει πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, απαγορεύσεις ταξιδιού και άλλα μέτρα που σχετίζονται με απόπειρες παράνομης εξαγωγής πετρελαίου από τη Λιβύη.

Ο Al-Bidja, ο οποίος είναι επικεφαλής της περιφερειακής μονάδας της Ακτοφυλακής στη Zawiya, προστέθηκε στον κατάλογο κυρώσεων του ΟΗΕ αφού συνδέονταν συνεχώς με δίκτυα εμπορίας ανθρώπων, βία κατά των μεταναστών, εκτός από το ότι συμμετείχε άμεσα στην βύθιση σκαφών με μετανάστες με χρήση πυροβόλων όπλων.

Ο Ahmed Al-Dabbashi "Al-Ammo", ο διοικητής της πολιτοφυλακής Anas al-Dabbashi που παλαιότερα δραστηριοποιούνταν στην παράκτια περιοχή μεταξύ Sabratha και Melita, προστέθηκε στον κατάλογο κυρώσεων, καθώς είναι σημαντικός ηγέτης σε παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με την εμπορία ανθρώπων. .

Η φυλή και η πολιτοφυλακή του al-Dabbashi καλλιεργούν επίσης σχέσεις με τρομοκρατικές και βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες, εκτός από την ύπαρξη μακροχρόνιων δεσμών με το Ισλαμικό Κράτος και τις θυγατρικές του. Αρκετοί πράκτορες του IS ήταν στις τάξεις της, συμπεριλαμβανομένου του Abdallah Al-Dabbashi, του «χαλίφη» της Sabratha.

Τον Απρίλιο του 2019, ο "Al-Bidja" εμφανίστηκε στην Τρίπολη, πολεμώντας με τις δυνάμεις που στηρίζουν τη GNA κατά του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA). Λίγο αργότερα, ο Al-Sadeeq Al-Soor, επικεφαλής των ερευνών στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Al-Bidja. Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα έπαυσε επίσης επίσημα τον Al-Bidja από την επίσημη θέση του στην ακτοφυλακή της Λιβύης και σταμάτησε να πληρώνει τον μισθό του, εκτός από το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail