Το μπαλάκι στην Αίγυπτο - Τρίπολη: Τίποτα δε θα σταματήσει την πρόοδό μας προς τη Σίρτη

[Hazem Turkia - Anadolu Agency]
Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA) δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις κινήσεις του για την ανάκτηση της ανατολικής πόλης Σίρτη από τις δυνάμεις του  Khalifa Haftar παρά την προειδοποίηση του Αιγύπτου προέδρου Abdel Fattah Al-Sisi ότι η πόλη αντιπροσωπεύει μια «κόκκινη γραμμή» για τη χώρα του.

«Καμία κόκκινη γραμμή δεν μπορεί να εμποδίσει την πρόοδο των δυνάμεών μας να προχωρήσουν προς τη Σίρτη», δήλωσε ο Salah Al-Din Al-Namroush, Υφυπουργός του Υπουργείου Άμυνας, σε συνέντευξη που δημοσίευσε χθες το Anadolu.

Ο Al-Namroush τόνισε ότι ο στόχος της GNA είναι να νικήσει τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του Χαφτάρ και να πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της πόλης που βρίσκεται 450 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της Τρίπολης.

Συνέχισε: «Οι δυνάμεις της GNA βρίσκονται στις πύλες της Σίρτης και η διαδικασία απελευθέρωσης δεν έχει καθυστερήσει. Οι δυνάμεις μας κάνουν κάποιες προετοιμασίες στα περίχωρα της πόλης".

«Είμαστε μια κυβέρνηση που επιδιώκει να συμφιλιώσει και να επιτύχει μια πολιτική λύση, προκειμένου να αποφευχθεί η αιματοχυσία. Ωστόσο, ο επιτιθέμενος δεν τήρησε όλες τις προηγούμενες συμφωνίες και όλες οι προσπάθειες για την εδραίωση της κατάπαυσης του πυρός απέτυχαν, αλλά εμμένουμε ακόμη να συνεχίσουμε την πολιτική και στρατιωτική πορεία".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail