«Ρώσοι μισθοφόροι μπήκαν σε πετρελαιοφόρο περιοχή της Λιβύης για αποτροπή της παραγωγής»

Freepen.gr - Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) δήλωσε την Παρασκευή ότι Ρώσοι και άλλοι ξένοι μισθοφόροι είχαν εισέλθει στην πετρελαϊκή ζώνη της Σαράρα την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι απορρίπτει εντελώς «απόπειρες ξένων χωρών να αποτρέψουν την επανάληψη της παραγωγής πετρελαίου», σύμφωνα με το Reuters.

Ανέφερε ότι οι μισθοφόροι είχαν εισέλθει στη Σαράρα με μια συνοδεία οχημάτων και συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Φρουράς Εγκαταστάσεων Πετρελαίου (PFG), μιας δύναμης που ιδρύθηκε για να διατηρήσει την ασφάλεια στα πετρελαιοφόρα πεδία.

Η Λιβύη έχει χωριστεί ουσιαστικά από το 2015 μεταξύ περιοχών που κατέχει μια διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη και μια αντίπαλη διοίκηση στη Βεγγάζη.

Οι πετρελαιοπηγές και οι εγκαταστάσεις εξαγωγής βρίσκονται κυρίως σε περιοχές που ελέγχονται από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης με έδρα την Ανατολή. Σύμφωνα με μια διεθνή συμφωνία, το πετρέλαιο μπορεί να εξαχθεί μόνο από την NOC που εδρεύει στην Τρίπολη, με πληρωμές στην κεντρική τράπεζα εκεί.

Ωστόσο η κεντρική τράπεζα έστειλε αρκετές φορές χρήματα στην Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail