Η Ρωσία επιζητά κι άλλες στρατιωτικές βάσεις στη Συρία - Ξεκινούν διαπραγματεύσεις

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που εξουσιοδοτούσε τα Υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών να διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις με τη συριακή κυβέρνηση με σκοπό την παράδοση εγκαταστάσεων και πρόσθετων θαλάσσιων περιοχών στη Συρία..

Στο διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην επίσημη πύλη νομικών πληροφοριών την Παρασκευή, ο Πούτιν συμφώνησε με την πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης να υπογράψει το πρωτόκολλο αριθ. 1 σχετικά με την «παράδοση ακινήτων και επιπλέον θαλάσσιων περιοχών» στη συμφωνία που συνήφθη τον Αύγουστο του 2015 μεταξύ Μόσχας και Δαμασκού σχετικά με την ανάπτυξη ομάδας της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία.

Το διάταγμα ανατέθηκε στο Υπουργείο Άμυνας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, για «να διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις με τη συριακή πλευρά και να το υπογράψουν κατά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών εξ ονόματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το διάταγμα επιτρέπει στα δύο υπουργεία να εισαγάγουν «αλλαγές όχι αρχικής φύσης» στο σχέδιο πρωτοκόλλου που επικύρωσε η ρωσική κυβέρνηση.

Ο ρωσικός στρατός ελέγχει επί του παρόντος αρκετές βάσεις στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής βάσης του Hmeimim και της ναυτικής βάσης στην Ταρσό.

Πιο πρόσφατα, ο ρωσικός στρατός έχει καταλάβει μέρος του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Qamishli, το οποίο τους δίνει επίσημα πρόσβαση στην ανατολική Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail