Τι πραγματικά σημαίνει να έρθει στην Ελλάδα ξένη επιχείρηση λόγω φτηνού εργατικού κόστους

Free-Photos / pixabay
Όταν μια ξένη επιχείρηση έρθει στην Ελλάδα με βασικό κριτήριο το φτηνό εργατικό κόστος δε θα έχει κανένα λόγο να δώσει μεγαλύτερους μισθούς αφού ήρθε λόγω φτήνιας. Οι πολυεθνικές και οι ντόπιοι ολιγάρχες δε δίνουν δεκάρα τσακιστή ούτε για την αγοραστική δύναμη του Έλληνα αλλά ούτε και για την εθνικότητα του δούλου που χρειάζονται.

Απεναντίας καλύτερα να μην έχει ιδιοκτησιακά δικαίωματα με τη γη. Έτσι μπορούν να την λεηλατούν πιο εύκολα. Μόνο υπερβολικά ρομαντικοί δεν έχουν καταλάβει πλέον ότι η ελεύθερη οικονομία ισχύει μόνο για την πλέμπα που θα πρέπει να ζει με 500 ευρώ για να μη γίνει 300 κιλά και να πληρώνει τις ζημιές των ολιγαρχών ενώ ρα κέρδη τους τα τρώνε μόνοι τους.

Δε σχολιάζω τι σημαίνει αυτό για το έθνος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φιλελε και οι φιλελεφτ είναι εθνοαποδομητές. Η πλέμπα που έχει συνείδηση της ιστορίας της και των δικαιωμάτων της διεκδικεί και δεν τρομοκρατείται. Η άβουλη χωρίς ρίζες μάζα χειραγωγείται.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail