"Καρατομήθηκε" Μαλτέζος πρέσβης γιατί σχολίασε ότι η Μέρκελ πράγματωσε το όνειρο του Χίτλερ!

«Ανάλγητο» σχόλιο και «καρατόμηση»! Ο πρέσβης της Μάλτας στη Φιλανδία κ. Michael Tabona υποχρεώθηκε άρον-άρον σε παραίτηση επειδή την ημέρα της 75ης επετείου από την ήττα της Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έγραψε στο fb το εξής «φοβερό» σχόλιο: «Πριν από 75 χρόνια σταματήσαμε τον Χίτλερ. Ποιος θα σταματήσει την Άγκελα Μέρκελ; Αυτή έκανε πραγματικότητα το όνειρο του Χίτλερ! Να ελέγχει την Ευρώπη». 


Μετά την ακαριαία καρατόμηση του πρέσβη ο υπουργός εξωτερικών της Μάλτας δεσμεύτηκε πως θα ζητήσει αρμοδίως συγγνώμη από τη μεγάλη «φίλη» Γερμανία για αυτό το «ανάλγητο» σχόλιο. Κι ας γνωρίζει ότι πιθανότατα τα περί «ελέγχου της Ευρώπης» από την Γερμανία, ακόμη και τα περί «γερμανικής Ευρώπης» τα ενστερνίζεται η πλειοψηφία των πολιτών της Ευρώπης, και σίγουρα του ευρωπαϊκού νότου, στον οποίον ανήκει και η μικρή Μάλτα.

Η άμεση αποπομπή πάντως του Μαλτέζου πρέσβη δείχνει ότι τα λεγόμενά του δεν είναι εκτός πραγματικότητας. Αρκεί να γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει στους διαδρόμους και στα θεσμικά όργανα των Βρυξελλών. Απλά, ο κ. Πρέσβης τόλμησε να το πει δημόσια μια μέρα που για τη Γερμανία προφανώς να μην είναι και η πιο ένδοξη και ούτε η πιο ευχάριστη ιστορικά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail