Γκάλοπ-καμπανάκι για τον Ερντογάν: Άνετο προβάδισμα Ιμάμογλου αν πάει για πρόεδρος

Freepen.gr - Ο δήμαρχος της αντιπολίτευσης της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου θα μπορούσε να νικήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αρκετά άνετη διαφορά εάν πραγματοποιείτο μεταξύ τους εκλογική αναμέτρηση για το προεδρικό αξίωμα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Eurasia Public Opinion Research Centre (AKAM).

Ακριβώς πάνω από το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Ερντογάν, ενώ το 45,5 τοις εκατό προτιμούσε τον Ιμάμογλου, εκλεγμένο δήμαρχο από το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP) πέρυσι, εάν το ζευγάρι αυτό πήγαινε σε προεδρικές εκλογές.

Συνολικά, το 46,9% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δε θα ψηφίσουν τον Ερντογάν αν διεκδικήσει δεύτερη θητεία, ενώ το 39,2% δήλωσε ότι θα το έκανε, ανακοίνωσε ο Kemal Özkiraz του ΑΚΑΜ σε ένα σχετικό βίντεο.

Οι αρνητικές απαντήσεις «επιβεβαιώνουν ότι ορισμένα μέλη του MHP δε θα ψηφίσουν τον Ερντογάν στις προσεχείς εκλογές, όπως και στις προηγούμενες», δήλωσε ο Özkiraz.

Το Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης (MHP) άρχισε να μετατοπίζεται από μια κριτική προσέγγιση στην κυβέρνηση του Ερντογάν μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 και προχώρησε σε πλήρη συμμαχία με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έως το 2018, ενώνοντας τις δυνάμεις του ως σιωπηλός εταίρος για τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές.

Η αλλαγή δεν έγινε δεκτή από ένα μέρος της βάσης ψηφοφόρων του MHP και τελικά οδήγησε στην ίδρυση του αποσχισθέντος  κεντροδεξιού Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 14,9 τοις εκατό των συμμετεχόντων θα αποφασίσει την ψήφο του ανάλογα με τον αντίπαλο του Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail