«Φαίνεται ότι οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται πάντα κάποια Εορτή για να προκαλέσουν - Συλλέγουμε πληροφορίες»

Freepen.gr - «Είναι γεγονός ότι μετά την επιτυχή ομολογουμένως αντιμετώπιση της απόπειρας αιφνιδιασμού στον Έβρο, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, και θα ήθελα να το τονίσω αυτό γιατί φαίνεται ότι πάντα σε κάποια να το πω έτσι Εθνική Εορτή, σε κάποιο εορταστικό τριήμερο ή σε κάποια τέτοια περίοδο προσφέρεται η κατάσταση για αιφνιδιασμούς. Εξετάζουμε λοιπόν τώρα και σενάρια άλλα, όπως απόπειρας εισροής μεταναστών από τα νησιά και με κάθε άλλο τρόπο.» ανέφερε μεταξύ άλλων απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Γ. Παπαδάκη στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πρόσθεσε επίσης πως μετά τον Εβρο, ο συναγερμός δε λήγει. «Παραμένει ο συναγερμός και παραμένουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε εγρήγορση, σε όλα τα μέτωπα, σε όλο το μέτωπο των συνόρων μας, χερσαίων και θαλασσίων. Σε αυτή τη βάση εξετάζουμε και άλλα σενάρια, που έχουν να κάνουν με τη συνέχεια της εργαλειοποίησης αυτού του όπλου, των ανθρώπων δηλαδή που θέλουν να μετακινηθούν παρανόμως, γιατί όταν ας πούμε προσπαθείς αποπειράσαι να μπεις, να «μπουκάρεις» θα έλεγα σε μια χώρα, με τον τρόπο που επιχείρησαν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, τότε αυτό όπως καταλαβαίνετε μόνο νόμιμο δεν είναι» ανέφερε ο υπουργός.

Επίσης προσέθεσε ότι επί του παρόντος είμαστε σε εγρήγορση, συλλέγουμε τις πληροφορίες, ερμηνεύουμε τις πληροφορίες και προετοιμάζουμε και την δική μας αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Όλα δείχνουν ότι επειδή η Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και λόγω του κορονοϊού, όχι μόνο λόγω της αποτυχίας στον Έβρο, -για την οποία ποτέ δεν θριαμβολογήσαμε και ποτέ δεν θα το κάνουμε- μελετά και αυτό ως ένα επιπλέον τρόπος πίεσης της Ελλάδας και της Ε.Ε. κατ’ επέκταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail