Ο ιερέας στο Κουκάκι δεν υπέπεσε ούτε σε ποινικό αδίκημα ούτε εκκλησιαστικό παράπτωμα

NULLUM CRIMEN, NULLA POENA SINE LEGE CERTA (*)

Γιώργος Χατζηαντωνίου

Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 7 παρ. 1
"Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο που να ισχύει πριν από την τέλεση της πράξης και να ορίζει τα στοιχεία της....."

Η Θεία μετάληψη δεν απαγορεύεται ρητώς από κανένα νόμο. Οι υπουργικές αποφάσεις απαγορεύουν την προσέλευση των λαίκών, όχι ΡΗΤΩΣ όπως απαιτείται την θεία κοινωνία.

Επομένως ποινικό αδίκημα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Όσον αφορά την ΔΙΣ, η στέρηση της κοινωνίας από πιστούς, είναι ΕΠΙΤΙΜΙΟ δηλαδή προϋποθέτει κατά τους Ιερούς Κανόνες παράπτωμα ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ. Ο Ιερέας έχει καθήκον να κοινωνά όποιον πιστό το ζητεί και δεν κωλύεται..... Πέραν αυτού η απόφασή της πάσχει και τυπικά γιατί αρμόδια είναι η Σύνοδος της Ιεραρχίας , σύμφωνα με το άρθρο 4 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (ν.590/1977)
άρθρο 4.

Επομένως ο Ιερέας στον Άγιο Νικόλαο στο Κουκάκι, δεν υπέπεσε ούτε σε εκκλησιαστικό παράπτωμα.

Είμαι περίεργος τί δίωξη ζητά ο κ. Χαρδαλιάς (ναι, αυτός που σηκώνει τον Γολγοθά) και ο Υπουργός της Δικαιοσύνης. Συμπονώ τον Εισαγγελέα, απο τον οποίο θα ζητήσουν να συντάξει κατηγορητήριο....

ΥΓ Δεν είμαι αφελής. Καταλαβαίνω ότι αυτό που ενοχλεί, αυτό που θέλουν να εμποδίσουν είναι η λήψη Θείας κοινωνίας. Όμως δεν το έγραψαν (ακόμα) στα ΦΕΚ.

(*) "Κανένα έγκλημα, καμιά ποινή, χωρίς συγκεκριμένο νόμο" (βασική αρχή του Ποινικού Δικαίου)
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail