Ισλαμιστές χλευάζουν Τούρκους στρατιώτες στον Ιντλίμπ κι απειλούν οτι θα τους πάρουν το κεφάλι

Freepen.gr - Το Συριακό Παρατηρητήριο [SOHR] δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τζιχαντιστές να στέκονται κοντά σε Τούρκους στρατιώτες σε διεθνή αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Λατάκια (Μ4) προς τα πλάγια της πόλης Αλ-Ναϊράμπ στο ανατολικό Ιντλίμπ. Σε ένα βίντεο, ένας από τους τζιχαντιστές ακούγεται να μιλάει χλευαστικά με τους Τούρκους στρατιώτες «Μας αρέσετε πραγματικά, οπότε θα σας αποκεφαλίσουμε αν θέλει ο αλλάχ. Μην φοβάστε, δεν θα πάρουμε το κεφάλι σας μαζί μας, θα τα αφήσουμε στον αυτοκινητόδρομο".

Οι τζιχαντιστές συνέχισαν να χλευάζουν τους Τούρκους στρατιώτες χρησιμοποιώντας στρατιωτικούς όρους και ορολογία που είναι κοινώς γνωστές στους Σύρους. Το τέλος του βίντεο δείχνει επίσης τους τζιχαντιστές να προπηλακίζουν προφορικά τους Τούρκους στρατιώτες χρησιμοποιώντας τούρκικους όρκους.

Στις 13 Απριλίου, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι μια μεγάλη ομάδα τουρκικών στρατιωτών εισέβαλε στο χώρο μιας διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από διαδηλωτές στον διεθνή δρόμο Λατάκια-Χαλέπι καθώς αντιτίθενται στη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Τα τουρκικά στρατεύματα κατεδάφισαν σκηνές, δημιούργησαν ανθρώπινο τείχος μπροστά στους διαδηλωτές και χτύπησαν μερικούς από αυτούς.

Ακούστηκε επίσης πυροβολισμός στην περιοχή, ενώ δεν υπήρχαν ισλαμιστικές ομάδες κατά την καταστολή της διαμαρτυρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail