SCNP: 36χρονος Κινέζος κατέληξε πέντε ημέρες αφού κρίθηκε πως είχε αναρρώσει από τον Covid-19



Volunteers take a pregnant woman into the Wuhan Maternal and Child Health Hospital to be tested for the coronavirus. Photo: Xinhua

Freepen.gr - Ένας άνδρας 36 ετών πέθανε από αναπνευστική ανεπάρκεια στο Wuhan, πέντε ημέρες αφότου είχε λάξει εξιτήριο από ένα εκ των νοσοκομείων που στήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σύμφωνα με την South China Morning Post. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η περίπτωση του Li Liang δημοσιεύθηκε πρώτα στο The Paper της Σανγκάης.

Με βάση το δημοσίευμα που αργότερα κατέβηκε από το The Paper, Ο Li Liang είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο για ασθενείς με ήπια και μέτρια συμπτώματα - στις 12 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τη σύζυγό του, που προσδιορίζεται με το επώνυμο Mei. Έλαβε εξιτήριο δύο εβδομάδες αργότερα με οδηγίες να παραμείνει σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας για 14 ημέρες.

A 36-year-old man has died of respiratory failure in Wuhan, five days after being discharged from one of the makeshift hospitals built to contain the outbreak, according to a report by Shanghai-based news portal The Paper.

The report, which was later removed, said Li Liang had been admitted to the hospital – built to treat patients with mild and moderate symptoms – on February 12, according to his wife, surnamed Mei. He was discharged two weeks later with instructions to stay in a quarantine hotel for 14 days.

Mei said her husband was not feeling well two days after leaving the hospital, with a dry mouth and gaseous stomach. On March 2, Li said he felt sick and was sent to a hospital, where he was certified dead that afternoon.

Βρέθηκε αρνητικός σε σχετικές δοκιμές στον ιό σε δύο διαδοχικές ημέρες και είχε κανονική θερμοκρασία για πάνω από τρεις ημέρες πριν φύγει από το νοσοκομείο, σύμφωνα με την Guangzhou Daily.  

Σύμφωνα με ένα άλλο έγγραφο του νοσοκομείου, ο ασθενής φέρεται να έφυγε από το νοσοκομείο «μετά από εξέταση που πραγματοποιήθηκε από την ιατρική ομάδα εμπειρογνωμόνων». Στη συνέχεια, ο Li Liang τέθηκε σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο που έχει οριστεί για να παρακολουθούνται οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει.

Η Mei είπε ότι ο σύζυγός της άρχισε να μην αισθάνεται καλά δύο ημέρες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο υποφέροντας από ξηροστομία και αέρια στομάχου. Στις 2 Μαρτίου, ο Li είπε ότι αισθάνθηκε άρρωστος και διακομίστηκε ξανά σε νοσοκομείο, όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατέληξε.


Το πιστοποιητικό θανάτου [φωτο] που εκδόθηκε από την επιτροπή υγείας της Wuhan ανέφερε ότι η άμεση αιτία ήταν το Covid-19.

Το The Paper ανέφερε επίσης ότι το νοσοκομείο Fangcang - μία από τις προσωρινές νοσοκομειακές εγκαταστάσεις του Wuhan - εξέδωσε ανακοίνωση έκτακτης ανάγκης την Τετάρτη, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι ασθενείς που είχαν λάβει εξιτήριο, τέθηκαν εκ νέου σε νοσηλεία καθώς αισθάνθηκαν άρρωστοι ξανά. Το νοσοκομείο επρόκειτο να ξεκινήσει δοκιμές αντισωμάτων σε όλους τους ασθενείς, για να εξασφαλίσει ότι θα αναρρώσουν πλήρως.

Σύμφωνα με τη dailymail.co.uk, τα νοσοκομεία πλέον σταμάτησαν να δίνουν εξιτήριο σε όσους ασθενείς είχαν αναρρώσει ύστερα από σχετικές εντολές των αρχών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail