Κάτι τρέχει στο παρασκήνιο



Η είδηση ότι η τουρκική κυβέρνηση έδωσε εντολή στην ακτοφυλακή της να απαγορεύει στους μετανάστες να διασχίζουν το Αιγαίο για τα ελληνικά νησιά ήταν αναπάντεχη. Προφανώς, κάτι έχει συμβεί στο παρασκήνιο, κυρίως, με τις γερμανοτουρκικές επαφές.


Η Γερμανία θεωρεί Τουρκία και Ρωσία χώρες με τις οποίες θα μπορούσε να αναπτύξει συνεργασία ως αντίβαρο στις πιέσεις που δέχεται απο τις ΗΠΑ του Τράμπ. Οι δύο Nordstream και ο Turkish stream είναι η ενεργειακή βάση γύρω απο την οποία οικοδομείται η περαιτέρω συνεργασία.

Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τους πρόσφυγες για να πιέσει την Ευρώπη να παρέμβει υπέρ αυτού, στη Ρωσία, στο θέμα του Ιντλίμπ, αλλά απέτυχε. Δεν έχει κανέναν λόγο να επιμένει. Δεν τα κατάφερε ούτε με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Επιδίωκε να μπλέξει την Ατλαντική Συμμαχία! Να φέρει, δηλαδή, το ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία. Προσήλθε ταπεινωμένος στον Πούτιν και έχασε.Όσα συμφώνησε ήταν σε βάρος του.

Το Ιντλίμπ ήταν μια στρατηγική επιλογή του Ερντογάν. Προφανώς, στο νου του είχε να το προσαρτήσει όπως την Αλεξανδρέττα. Για τον παραλληλισμό θα γράψω λίγο αργότερα,
Εδώ, μάλλον, βασίζεται και η εκτίμηση του Τούρκου ναύαρχου ε.α. ότι αν η Τουρκία χάσει το Ιντλίμπ υπονομεύει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το Ιντλίμπ δεν θα το κερδίσει.Το θέμα είναι να φύγει και απο τις άλλες δύο περιοχές της Συρίας στις οποίες εισέβαλε με ισάριθμες επιχειρήσεις του.

Να δούμε πως θα αλλάξει ρότα ο τούρκος πρόεδρος που δεν τα πάει καλά σε κανένα απο τα μέτωπα που άνοιξε.

Το χειρότερο; Κούρασε όλους όσοι είχαν καλή διάθεση να συνεργαστούν μαζί του.
Μάλλον, τον έχουν ξεγραμμένο.

Αλλά πάλι πόντιος, όπως βλέπω, θα αναλάβει τα ηνία. Εκρέμ Ιμάμογλου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail