Στις χωματερές η Λέσβος "αναστενάζει"


Το γεγονός ότι η διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων στα περισσότερα μέρη της χώρας μας δεν βρίσκεται – παρά τον πακτωλό χρημάτων - ακόμη σε κάπως ικανοποιητικό επίπεδο το γνωρίζουν άπαντες - και όχι μόνο οι επαΐοντες. Πολλά τα ετεροχρονισμένα και δισεπίλυτα προβλήματα, πολλά τα συμφέροντα και οι αποκλίνουσες απόψεις – σχέδια αλλά και πολλά τα "διαθέσιμα" χρήματα.

Για το νησί της Λέσβου όμως - όπως της Χίου και της Σάμου - το πρόβλημα έχει διογκωθεί τραγικά με την δραματική αύξηση των ποσοτήτων και την ανεξέλεγκτη διάθεση των αποβλήτων στα ΚΥΤ, χωρίς νέες υποδομές, αλλά και τους χιλιάδες τόνους των προσφυγικών αποβλήτων (βάρκες, σωσίβια, κουβέρτες, ρούχα κλπ) που συσσωρεύονται εκεί όλα αυτά τα χρόνια.




Το τραγικό είναι ότι η αρωγή της πολιτείας δεν είναι ακόμη αυτή που θα έπρεπε. Ο Δήμος Μυτιλήνης, παρόλα αυτά, «το παλεύει», όσο μπορεί, παρά τα πολλά προβλήματά του.

Βασίλης Στοϊλόπουλος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail