Η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της με το Ιράν λόγω του κορονοϊού

Freepen.gr - Η Τουρκία έκλεισε την Κυριακή τα σύνορά της με το Ιράν και σταμάτησε τις εισερχόμενες πτήσεις ως προφύλαξη για να σταματήσει τη δυνητική εξάπλωση του κορονoϊού από τη γειτονική χώρα, όπου υπάρχουν 43 αναφερόμενες περιπτώσεις ασθενούντων.

"Αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά τα χερσαία σύνορα μετά από αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στο γειτονικό μας Ιράν", ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κότσα στους δημοσιογράφους σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

Όλοι οι αυτοκινητόδρομοι και οι σιδηρόδρομοι έκλεισαν από τις 5 μ.μ. (14:00 GMT) και οι πτήσεις από το Ιράν ανεστάλησαν, δήλωσε ο Κότσα. "Όλες οι πτήσεις που προέρχονται από το Ιράν έχουν διακοπεί προσωρινά και μονομερώς από τις 8 μ.μ." ανέφερε.

Το υπουργείο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στην Τουρκία από το Ιράν θα υπόκεινται σε ιατρικούς ελέγχους και στους επισκέπτες με συμπτώματα του κορονoϊού δε θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.

Οι ιρανικές αρχές ανέφεραν την Κυριακή δύο ακόμη θανάτους από τον θανατηφόρο κορονοϊό, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των νεκρών από τον ιό στους οκτώ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail