«Ο Μακρόν και όχι η ΕΕ ή η Ιταλία τάσσεται με την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία»

Freepen.gr - Την άποψη ότι ο Μακρόν αλλά όχι η Ευρωπαϊκή Ενωση, τάσσεται με το πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου απέναντι στην Τουρκία υποστηρίζει η Marta Ottaviani σε άρθρο της στην ιταλική ιστοσελίδα formiche.net.

«Κάποιος στην Ευρώπη φαίνεται να έχει παρατηρήσει την κραυγή συναγερμού από την Ελλάδα σχετικά με την διπλωματική και στρατιωτική έντονη κινητικότητα της Τουρκίας. Μιλάει γαλλικά, αλλά, δυστυχώς, για μια αλλαγή δεν κατοικεί στις Βρυξέλλες» παρατηρεί η αρθρογράφος.

Η Ottaviani παρατηρεί και παρουσιάζει τις πρόσφατες διπλωματικές κινήσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι καθώς επίσης τη σύμπλευση των δύο χωρών ενώ αναφερόμενη στη Διάσκεψη του Βερολίνου σημειώνει την απροθυμία μέχρι τώρα της Ε.Ε. να ασχοληθεί με τη συνθήκη που υπέγραψαν η Τουρκία και η Λιβύη στα τέλη Νοεμβρίου, η οποία δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και συνεπάγεται τον επαναπροσδιορισμό των θαλάσσιων περιοχών σε βάρος Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Το ζήτημα αφορά επίσης, και με μη οριακό τρόπο, τόσο τη Γαλλία όσο και την Ιταλία, δεδομένου ότι και οι δύο εμπλέκονται στις έρευνες του θαλάσσιου βυθού, όπου θα βρεθούν αποθέματα φυσικού αερίου αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι το Παρίσι αποφάσισε να κινηθεί αποφασιστικά και απροκάλυπτα» υπογραμμίζει η Ottaviani.

Η αρθρογράφος παρουσιάζει τις αυστηρές δηλώσεις του Μακρόν κατά της Τουρκίας στο θέμα της Λιβύης και δεν προσπερνά τα περί κοινής στρατηγικής Ελλάδας - Γαλλίας στη Μεσόγειο με κοινούς στρατιωτικούς - οικονομικούς στόχους.

Για την Ottaviani ο Μακρόν αποσκοπεί όχι μόνο να εδραιώσει τη θέση της Γαλλίας στη μεσογειακή σκακιέρα αλλά και να εισέλθει στο πλαίσιο των πεδίων φυσικού αερίου με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη ενώ με την στρατηγική του έχει εξωθήσει τον Ταγίπ Ερντογάν στα όριά του. 

Το πρόβλημα, κατά την άποψη της Ottaviani, είναι ότι απουσιάζει η υπόλοιπη ΕΕ για την υποστήριξή του σχεδίου του Μακρόν καθώς επίσης πως καμία παρόμοια πρωτοβουλία δε λαμβάνεται από την Ιταλία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail