ΑΝ όντως ο Τραμπ δε δίνει κοινή συνέντευξη τύπου, τότε Κυριάκο δεν παίρνεις το αεροπλάνο για Αθήνα;

Αρκετές ιστοσελίδες (tvxs, left, news247, newsit) μεταδίδουν μια πολύ σοβαρή είδηση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δεν προτίθεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τα αντιπολιτευόμενα μέσα μιλούν για υποβάθμιση της συνάντησης κι ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δε θέλει να τοποθετηθεί κατά της Τουρκίας ενώ τα πιο ουδέτερα το αιτιολογούν σημειώνοντας πως ο Τραμπ δεν επιθυμεί να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις για το Ιράν ή την παραπομπή του.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο η υποβάθμιση δεν σταματά εδώ. Έχει κι άλλο σύμφωνα τουλάχιστον με το ρεπορτάζ του tvxs που έφερε πρώτο στο φως το θέμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του tvxs, το ζεύγος Μητσοτάκη είχε αποκλειστεί από το Blair House στο Λευκό Οίκο όπου φιλοξενούνται υψηλoί προσκεκλημένοι. Μετά από πιέσεις της ελληνικής πλευράς το πρόβλημα αυτό διευθετήθηκε.  Στη συνέχεια της πρωθυπουργικής επίσκεψης, ο Ντόναλτ Τραμπ παραπέμπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε δείπνο με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό των Εξωτερικών, που και αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο αλλά στο State Department.

Εφόσον αληθεύουν όλα αυτά, που πλέον τα ακούσαμε και σε μεσημεριανά δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο (και μάλιστα των Παραπολιτικών) τότε πάλι καλά που τον άφησαν να βγει από το αεροδρόμιο. Ωστόσο οφείλουμε να σοβαρευτούμε. Η Ελλάδα έχει ήδη κατέβει πολλά επίπεδα στο κύρος και το ειδικό της βάρος ανεχόμενη τις διαρκείς τουρκικές προκλήσεις, παραδίδοντας το όνομα της Μακεδονίας,  βλέποντας την Κύπρο περικυκλωμένη και παρατηρώντας τα αεροπλάνα να μεταφέρουν στη Λιβύη ισλαμιστές.

Τώρα θα γελοιοποιηθεί εντελώς. Αντιλαμβάνεται βέβαια κανείς πως η συγκυρία της επίσκεψης δεν είναι ίσως η καλύτερη δύνατη λόγω του δικού μας ανύπαρκτου ειδικού βάρους απέναντι σε έναν φιλότουρκο πρόεδρο με πολλά ανοικτά μέτωπα, ωστόσο τέτοια υποτίμηση δεν έγινε ποτέ σε κανέναν. Ούτε καν στον Τσίπρα που προεκλογικά το 2016 ευχόταν αναφερόμενος στον Τραμπ "να μη μας βρει κι αυτό το κακό".

Πχ αν πήγαινε σήμερα στο Λευκό Οίκο ο Κόντε, ο Μακρόν ή ο Σίσι, δε θα ακολουθούσαν δηλώσεις; Θα ακολουθούσαν. Ποια είναι η διαφορά μας; Ότι είμαστε ομάδα Γ' Εθνικής.

Η χώρα δεν έχει να περιμένει τίποτε από τις ΗΠΑ όσο πρόεδρος παραμένει ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος από το κομοδινί γένος [πως λέμε ξανθό γένος], δεν αποκτά ένα ανάστημα στην πολιτική της αλλά αποτελεί παρακολούθημα των όσων θεωρεί συμμάχους της παραμένοντας δεμένη στο άρμα της Γερμανίας.

Η χώρα αποδέχθηκε να μετατραπεί σε απέραντη βάση των ΗΠΑ χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Παρακαλά να πάρει δύο πλοία 30 ετών, που πολύ αμφιβάλλω αν ο Ερντογάν θα αφήσει να συμβεί έστω κι αυτό. Έχει ήδη πληρώσει, όπως διαβάζουμε, εκατοντάδες εκατομμύρια για την αναβάθμιση των F-16 αλλά μόλις ένα έχει φύγει από τη χώρα προς τούτο. Καιρός να αλλάξουμε πλεύση κι αν είναι τελικά να πέσουμε, τουλάχιστον ας το κάνουμε κοιτώντας ψηλά. Ο πρωθυπουργός το καλύτερο που μπορεί να κάνει, τονίζω ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ - για να κερδίσει αρκετούς πόντους σε πολιτικό μπόι, είναι να πάψει να παρακαλά και να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο. Στη συνέχεια να χαράξει άμεσα καινούρια ανεξάρτητη ελληνική πολιτική στα πλαίσια του "θα σας δώσουμε, αλλά θα πάρουμε αντίστοιχα". Τότε οι όποιοι συνομιλητές του θα αρχίσουν να τον κοιτούν κατά πρόσωπο και όχι μόνο πίσω από κλειστές πόρτες όπου δεν ξέρουμε τι θα του ζητήσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail