Με 200 ευρώ το μήνα Αδωνι δεν κάνεις rebrain γίνεσαι το Μπαγκλαντές και η Μοζαμβίκη της Ευρώπης

Πέρασαν 9 χρόνια και αποδειχθηκε περίτρανα ότι η κρίση και τα μνημόνια δεν ήταν ποτέ ούτε ευκαιρία, ούτε ευτυχία για τον τόπο όπως έλεγε ο Πάγκαλος το 2011.

του Μιχάλη Χαιρετάκη



Ήρθαν για να λεηλατήσουν και να φτωχοποιήσουν μια με δόλιο τρόπο οικονομικά κατεστραμμένη χώρα, που πληρώνει και θα πληρώνει για 2 γενιές ακόμα τα χρέη που με άνομους τρόπους μιζαδόροι πολιτικοί δημιούργησαν. Χωρίς ποτέ να λογοδοτήσουν, χωρίς ποτέ να τιμωρηθούν. Από όλο το ΚΥΣΕΑ μόνο ο Άκης, ο παραλίγο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο νο 2 για πολλά χρόνια, τιμωρήθηκε και σήμερα είναι έξω.

Οπως έγραφε και ο Καρτερός το Φεβρουάριο του 2017 στην Αυγή, ο γνωστός δημοσιογράφος που λίγους μήνες μετά ανέλαβε το γραφείο τύπου του Τσίπρα, ο ¨Ακης έπρεπε να βγεί λίγο πολύ για ανθρωπιστικούς λόγους γιατί αν πέθαινε κάποια μέρα στη φυλακή δε θα ήταν κανείς περήφανος.


Στην ίδια χώρα που πεθαίνουν απο μαχαιρώματα στις φυλακές ή που αποφυλακίζονται καταχραστές του δημοσίου χρήματος, δολοφόνοι, πρεζέμποροι που βαφτίστηκαν βαποράκια, ή που δεν φυλακίζονται ποτέ ληστές που συλλαμβάνονται πάνω απο 200 φορές κανείς δεν είναι περήφανος. Είναι η ίδια χώρα που απο κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας κατάντησε άντρο παρανομίας και Ελντοράντο εγκληματικότητας.

Στην ίδια χώρα που κανείς δεν είναι περήφανος για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των κατοίκων της που πεθαίνουν απο το κρύο ή απο μαγκάλια, αυτοκτονούν ή μεταναστεύουν μετά απο 10 χρόνια ευτυχίας και ευκαιρίας.

Αυτή η χώρα, το ξαναγράφω λίγες μόνο αράδες μετά την πρώτη φορά, έχει ήδη με το τελευταίο μνημόνιο που ψήφισαν με τον πιό άθλιο τρόπο κολοτούμπες πολιτικοί



ξεπουλήσει το μέλλον των παιδιών της ακόμα και των αγέννητων. Οι κάτοικοι της ΑΓ-Ελλάδας θα αρμέγονται οικονομικά για τα επόμενα 40 χρόνια.

Ακόμα 40 χρόνια σκλαβιάς και φυλακής όπως έλεγε και ο Ρήγας Φεραίος. Το οξύμωρο είναι ότι κάποτε Ρήγας Φεραίος ήταν η ονομασία της νεολαίας του κόμματος που έβαλε την ταφόπλακα στη χώρα νομοθετώντας το τρίτο μνημόνιο.

Ενας νέος 22 ετών θα είναι το 2060 62 ετών, ένας 18χρονος 58, ένα παιδί που γεννιέται σήμερα 40. Και τα 3 αυτά παιδιά είτε θα φύγουν οικονομικοί μετανάστες είτε είναι καταδικασμένα να ζουν και να πληρώνουν τα κερατιάτικα του Άκη, του Τάσου, του Γιάννου, της Γιάννας, του Κώστα, του Θόδωρου και των υπόλοιπων καλοπαίδων (καλοπαίδων έγραψα) που καταχρέωσαν τη χώρα στο φαγοπότι των δεκαετιών του 90 και του 2000.

Η ισχυρή Ελλάδα που έλεγε ο Σημίτης, ήταν η Ελλάδα των swaps, των επιχειρηματικών θαλασσοδανείων, των διακοποδάνειων και εορτοδάνειων και των φαραωνικών έργων (με το κατιτίς τους φυσικα).

Το έκτρωμα Καλατράβα, το πιό εμβληματικό έργο της εποχής σαπίζει σήμερα, αφού κόστισε μαζί με τις υπερβάσεις του τότε 240 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Εκατομμύρια που δεν τα είχαμε. Τα δανειστήκαμε. Και γι αυτό και για άλλα άχρηστα έργα ή για έργα που υπερκοστολογήθηκαν.

Για άχρηστα βαγόνια που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν, για εξοπλισμό που πετάχθηκε στα σκουπίδια ή σάπιζε σε αποθήκες για χρόνια,ο ΟΣΕ υπερχρεώθηκε με πάνω απο 1 δις ευρώ για να πουληθεί ελεύθερος χρεών για 45 εκ ευρώ. Αλήθεια σύντροφοι του Σύριζα και καλόπαιδα της ΝΔ τι απέγινε το κύκλωμα με τα υψηλόβαθμα παληκάρια του ΟΣΕ;

Τιμωρήθηκαν; ¨Αγνωστο. Το 18μηνο πάντως περασε, λογικά αποφυλακίστηκαν όσοι είχαν μπεί στη φυλακή και φυσικά δε μάθαμε ξανά τίποτα για αυτούς.

¨Οπως δε μάθαμε ποτέ τι απέγινε με τα 600 δις ευρώ του Σώρρ...συγγνώμη του Τσίπρα ήθελα να γράψω.
Ας γυρίσουμε όμως στο θέμα μας.

Λίγα χρόνια μετά τον Πάγκαλο, ο Βενιζέλος σε διακαναλική συνέντευξή του μας λέει το πολύ όμορφο, ότι δηλαδή σαν κράτος έχουμε ένα επίπεδο ζωής πάρα πολύ υψηλό , συγκρίνοντάς μας με τη Μολδαβία, που ήταν και παραμένει η πιό φτωχή χώρα της Ευρώπης.



Κάτι αντίστοιχο πολιτικά με αυτό που κάποτε έλεγαν οι μανάδες στα παιδιά τους, Φάε το φαγητό σου, υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε.

Με αυτό το αστείο επιχείρημα που κάποιος θα μπορούσε να του απαντήσει "Και η Ελβετία, με επίπεδο ζωής πάρα πολύ υψηλότερο απο το δικό μας, όπου πολλοί έλληνες πολιτικοί έχουν καταθέσεις, είναι δίπλα μας, μια ώρα πτήση" πορευτήκαμε τα επόμενα 6 χρόνια για να φτάσουμε στο σήμερα.

¨Ενα σήμερα που είναι προχθές, 2014, στην πραγματικότητα επειδή φρόντισαν καλά γι αυτό κάποιοι να ξεπλύνουν τα 4 1/2 χρόνια που κυβέρνησαν τους προχθεσινούς μνημονιακούς Σαμαροβενιζέλους που με λίγα φτιασίδια παρουσιάστηκαν ξανά ώς νέοι ήρωες.

Όλο αυτό θυμίζει ένα μνημονιακό θεατρικό μπουλούκι της επαρχίας που οι ηθοποιοι του παίζουν ξανά και ξανά διαφορετικούς ρόλους κατά τη διάρκεια της παράστασης με όπλο τα φτιασίδια τους και την καλή διάθεση του θεατή που παραβλέπει το κακό παίξιμο και την άθλια εμφάνιση και επικεντρώνεται στο έργο.

¨Ενας Γεωργιάδης απο τα παλιά, απο το 2014 , σα να μην πέρασε μια μέρα μας είπε λίγες ώρες πρίν ότι υπάρχει μελέτη που λέει ότι αν κάποιος έχει εισόδημα 200 ευρώ το μήνα μπορεί να επιβιώνει. Το που φυσικά μπορεί να επιβιώνει είναι άγνωστο. Μπορεί στο Μπαγκλαντές, μπορεί στη Μοζαμβίκη, μπορεί σε κάποιο παγκάκι της Ομόνοιας ή σε κάποιο στέκι αστέγων αλλά δεν έχει καμμιά σημασία. Σημασία έχει ότι υπάρχει αυτή η μελέτη και μας την τρίβει στα μούτρα ώς επιχείρημα.



Όπως μας έτριβε στα μούτρα κάποιος άλλος διαστημάνθρωπος λίγα χρόνια πριν την μελέτη του ινστιτούτου της Φλωρεντίας σύμφωνα με την οποία χωρούσαν 4 κανάλια.

Θα μπορούσε βέβαια να χωράνε 2 και αυτά κρατικά και να ξεμπερδεύει εκεί το θέμα αλλά η μελέτη ήταν τόσο large που άφησε άλλα 2 ιδιωτικά να υπάρχουν. ¨Ετσι, για να μην καρφωθούμε κιόλας.


Εδώ που τα λέμε και τα 200 ευρώ είναι πολλά όταν το ταβάνι του σπιτιού σου φιλοξενεί αστέρια και έχεις σκουπίσει με το ρούχο σου κάθε παγκάκι και κάθε γωνιά της Αθήνας αλλά δεν του πήγε η καρδιά να πεί 150 ή 100 ευρώ. ¨Οπως δεν πήγε η καρδιά σε κάποιο απο τους παρισταμένους να του πεί ότι έχει δεί πολλούς πολιτικούς να τρώνε γεύματα των 200 ευρώ σε εστιατόρια.


Αυτό που ξέχασε όμως εντελώς να πεί είναι το ενδιάμεσο βήμα για να φτάσουμε κάποια μέρα στο μαγικό ποσό των 200 ευρώ το μήνα. Υπερφορολόγηση, εξαθλίωση, μετανάστευση και αντικατάσταση πληθυσμού. Αυτό είναι το ενδιάμεσο βήμα και αυτά που λένε για rebrain και επιστροφή των νέων επιστημόνων είναι π@&^ριες καμαρωτές που λέει ο θυμόσοφος λαός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail