Άδωνι σου έχω μοντέλο επιβίωσης ώστε από τα 200 ευρώ το μήνα, να αποταμιεύεις τα 110. Είσαι;

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι σπουδαγμένος [όχι απλά σπουδασμένος] άνθρωπος. Έχει μελέτη η οποία λέει πως αν διαθέτει κάποιος 200 ευρώ το μήνα μπορεί να επιβιώνει. "Δε λέω ότι με αυτό ζει όπως πρέπει" λέει ο κ. Γεωργιάδης. Μας λέει όμως κάτι άλλο.

Του Στρατή Μαζίδη

Τι; Πως επιβιώνει. Και θεωρητικά έχει δίκιο. Αν δεν έχεις σπίτι, οικογένεια, υποχρεώσεις και κοιμάσαι στους δρόμους με 200 ευρώ επιβιώνεις.

Πχ 30 ημέρες το μήνα επί 0,80 μια φρατζόλα ψωμί = 24 ευρώ

Αν πάρεις και 30 τυρόπιτες το μήνα = 60 ευρώ

Αν αγοράσεις και πέντε εξάδες με νερό για να έχεις ένα μπουκάλι την ημέρα, περιπου άλλα 6 ευρώ.

Ως τώρα έχεις χαλάσει 90 ευρώ, να πει κάποιος στον κ. Γεωργιάδη. Σου μένουν κι άλλα 110 το μήνα για να κάνεις αποταμίευση, να αγοράσεις κανένα παντελόνι ή παπούτσι ή κουβέρτα από κανένα παζάρι.

Επιβιώνεις... Αλλά αν απλά το θέμα είναι η επιβίωση, πάμε και στη ζούγκλα. Εκεί δε χρειαζόμαστε καν τα 200 ευρώ και το βασικότερο; Δε θα συναντήσουμε τα θηρία που μας κατατρώνε τόσα χρόνια εδώ.

Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail