Στο Πακιστάν Χριστιανός έφηβος κακοποιείται και δολοφονείται αλλά οι δολοφόνοι είναι ακόμη ελεύθεροι

Freepen.gr - Στις 14 Δεκεμβρίου, ο Daud Masih, ένας χριστιανός έφηβος, σκοτώθηκε μετά από αναφορές ότι υπέστη σeξουαλική επίθεση από δύο μουσουλμάνους άνδρες σε εργοστάσιο κεντήματος στο Malikpur, που βρίσκεται στην περιοχή Faisalabad της επαρχίας Punjab του Πακιστάν. Σύμφωνα με την οικογένεια του Masih, οι Sadaat και Rizwan επιτέθηκαν και σκότωσαν τον γιο τους και πρέπει τώρα να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Ο Yasir Talib, τοπικός ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε στο International Christian Concern ότι "ο Daud και ο μεγαλύτερος αδελφός του άρχισαν να εργάζονται στο εργοστάσιο κεντημάτων κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας πριν από τρεις μήνες. Έφερναν έτσι πρόσθετο εισόδημα στην οικογένεια καθώς η μητέρα είναι άρρωστη και ο πατέρας τους είναι εργάτης».

Λίγες εβδομάδες πριν από τη δολοφονία του, ο Daud παραπονέθηκε για ανήθικη συμπεριφορά από τους μουσουλμάνους συναδέλφους του. Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ωστόσο, δεν έλαβε γνώση αυτής της καταγγελίας. Ως εκ τούτου, ο Daud σταμάτησε να πηγαίνει στο εργοστάσιο.

Στις 14 Δεκεμβρίου, την ημέρα του περιστατικού, ο Daud επέστρεψε στο εργοστάσιο, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες είχε εξασφαλίσει προστασία από τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου. Ο Rizawan, ένας από τους άνδρες που κατηγορούνται για την επίθεση και δολοφονία του Daud, είναι ο αδελφός του ιδιοκτήτη του εργοστασίου.

Η τοπική αστυνομία έχει καταγράψει την Πρώτη Έκθεση Πληροφοριών # 998/19 σχετικά με τη δολοφονία. Ωστόσο, τα άτομα που κατηγορούνται για τη δολοφονία δεν συνελήφθησαν. Η οικογένεια του Daud αναφέρει ότι πιέζεται από τον Rizawan και τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου να αποσύρουν την καταγγελία σχετικά με τη δολοφονία του γιου τους.

"Αν και είμαι φτωχή χριστιανή, θέλω δικαιοσύνη για τον γιο μου και τιμωρία για εκείνους που σκότωσαν τον Daud", δήλωσε η μητέρα του Daud, Safia. «Ποτέ δεν θα πάω για αποζημίωση ή συμφιλίωση, καθώς ο γιος μου σκοτώθηκε βάναυσα».

"Πρέπει να υπάρξει ταχεία δικαιοσύνη σε αυτή την περίπτωση", εξήγησε ο Talib στο ICC. "Οι νομικές διαδικασίες σε ποινικές υποθέσεις συχνά προχωρούν πολύ αργά. Ως εκ τούτου, οι κατηγορούμενοι επωφελούνται στις περισσότερες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα τα θύματα να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο δικαστικό σύστημα".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail