Στο Πακιστάν το κράτος διαφημίζει θέσεις εργασίας μόνο για Χριστιανούς και λοιπές μειονότητες

Freepen.gr - Στις 23 Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε μια διακριτική για τον πληθυσμό διαφήμιση σε τοπική εφημερίδα στο Narowal του Πακιστάν. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση του τμήματος υγείας του Punjab και διαφήμισε τέσσερα πόστα που επρόκειτο να καλυφθούν από 12 άτομα.

Όπως αναφέρει το International Christian Concern, σύμφωνα με τη διαφήμιση στην εφημερίδα, από 12 κενές θέσεις, πέντε θέσεις ήταν για εργασίες καθαριότητας. Η διαφήμιση που υποβλήθηκε από το υγειονομικό τμήμα συνέχισε να ζητά από τους υπαλλήλους που ανήκουν σε θρησκευτικές μειονότητες για να «καλύψουν τις θέσεις αυτές».

Ο Asif Manawar, μέλος μιας επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Jhang, επέκρινε τη διαφήμιση, υποστηρίζοντας ότι ήταν "κατά των συνταγματικών δικαιωμάτων" των θρησκευτικών μειονοτήτων του Πακιστάν.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μειονοτικών Υποθέσεων στο Πουντζάμπ, ο Munawar καταδίκασε τη διαφήμιση και ζήτησε από τις αρχές να αναλάβουν νομικές ενέργειες εναντίον εκείνων που προκαλούν και διαιρούν τους πολίτες με βάση τη θρησκεία.

Ο Manwar συνέχισε να τονίζει το άρθρο 25 του Πακιστανικού Συντάγματος το οποίο εγγυάται ίσα δικαιώματα για κάθε πολίτη. "Αυτή η πολιτική αποτελεί άμεση παραβίαση του συντάγματος, των διεθνών προτύπων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας", ανέφερε ο Manwar στο ICC. "Συνεπώς, απαιτούνται ειλικρινείς προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν μόνιμα αυτές οι πρακτικές διακρίσεων".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail