Πιάστε τα καλόπαιδα με τη γάτα αλλά πέρα από τα πρόστιμα, ΑΝ μπορείτε, να τους κάνετε Ανθρώπους!

Freepen.gr - Αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα zoosos.gr και ο Φιλοζωικός Οργανισμός Σαλαμίνας «ΚΑΡΔΙΑ» με την κακοποίηση γάτας στα χέρια ανήλικων στο νησί.

Στο διάρκειας 33 δευερολέπτων βίντεο φαίνεται ένας νεαρός - κατά πληροφορίες είναι μαθητής Λυκείου στη Σαλαμίνα - να παίρνει στα χέρια του μια γάτα με λευκό τρίχωμα ενώ από τους υπόλοιπους παριστάμενους νέους άλλοι τον παρακαλούν να μην την πειράξει ενώ ένας άλλος ξυπνιτζής της παρέας ζητά ένα «σουτ».



Eπιστολή της ΠΦΠΟ και της ομάδας Animal Rights Runners για την κακοποίηση γάτας στη Σαλαμίνα

Στο αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας κοινοποιούμενη και σε άλλες Αρχές.

ΘΕΜΑ: ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΤΑΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΒΑΛΕ» ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ

Αξιότιμοι κύριοι,

Η Ομοσπονδία μας έγινε αποδέκτης καταγγελίας με αποδεικτικό υλικό (video που διατίθεται ως επισυναπτόμενο), για την κακοποίηση γάτας που έλαβε χώρα σε καφετέρια στη Σαλαμίνα.

Στο video εμφανίζεται νεαρό άτομο που ρίχνει μια γάτα στο κενό στα πλαίσια «χαβαλέ» που κάνει μαζί με συνομηλίκους του που διασκεδάζουν.

Με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο παρασύρει τη γάτα που φαίνεται ιδιαίτερα ειρηνική και εξοικειωμένη με τους ανθρώπους, την παίρνει στα χέρια του, μέχρι που το ζώο αρχίζει να δείχνει ανήσυχο από την ενόχλησή τους, και τότε την πετά στο κενό.

Αχαρακτήριστοι επίσης είναι και οι διάλογοι μεταξύ των νεαρών ατόμων της παρέας, που μάλλον παραπέμπουν σε επικίνδυνους νεαρούς χωρίς αρχές, χωρίς ηθική και χωρίς ενσυναίσθηση των όσων πράττουν. Ενήλικες νεαροί ως φαίνονται, που με τη συμπεριφορά τους σηματοδοτούν ευρύτερα κίνδυνο για την κοινωνία.

Η πρόθεση του ατόμου που φαίνεται να κακοποιεί το ζώο, είναι καταφανής και το αποτέλεσμα της παράνομης συμπεριφοράς του είναι η κακοποίηση του ζώου.

Επειδή η κακοποίηση ζώου είναι πλημμέλημα βάσει του αρ. 16 παρ. 1 που ορίζει ότι «απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού» και 20 παρ. 2 του Ν.4039/12, που ορίζει ότι οι παραβάτες τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ, αλλά και διοικητικά πρόστιμα της τάξης έως 30.000 ευρώ ανά ζώο,

Επειδή οι παραβατικές συμπεριφορές που μένουν ατιμώρητες είναι μία πληγή για τη χώρα μας και διαιωνίζουν τη κακοποίηση ανυπεράσπιστων πλασμάτων, ιδιαιτέρως δε απαίδευτοι νέοι είναι απειλή για την κοινωνία μας και τον αυριανό κόσμο,

Παρακαλούμε για τις νόμιμες ενέργειές σας άμεσα καθόσον ο κίνδυνος για τέτοιες πράξεις ή χειρότερες από το άτομο/α που παρουσιάζονται στο video, είναι διαρκής και καθημερινός.

Σας ενημερώνουμε επί πλέον δε για τα κάτωθι:

Έχει ήδη επιληφθεί του θέματος η πρόεδρος τους φιλοζωικού συλλόγου Σαλαμίνας, η οποία κατέθεσε στο ΑΤ Σαλαμίνας και από την οποία μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν και λεπτομέρειες. Από τις πληροφορίες μας προκύπτει ότι το πρόσωπο/α δραστών είναι γνωστά πλέον.

Επίσης στο ΑΤ Πετρούπολης κατέθεσε ήδη η μάρτυρας με αρ. πρωτ……


ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ..."ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ" Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΥ...ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΖΩΑ!

Μετά το σάλο που έγινε και τις αντιδράσεις, ξαφνικά βγήκε η οικογένεια του...νεαρού να δηλώσει πόσο...μετανιωμένος είναι και ότι "αγαπά" και "ταΐζει" τα ζώα. Και εμείς μετά από αυτό που είδαμε στο βίντεο, την πιστέψαμε!

Το ζητούμενο εκτός των προστίμων, θα πρέπει να είναι πρωτίστως οι κακομαθημένοι της παρέας να αποκτήσουν αγωγή, ευαισθησία και μυαλό στο κεφάλι τους. Υπάρχει άραγε μια τέτοια παιδαγωγική "ποινή";
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail