Το Ναυτικό της Λιβυής έπιασε πλοίο με Τούρκους στη Μεσόγειο και το πήρε για έλεγχο

Freepen.gr - Οι ναυτικές δυνάμεις του LNA της Λιβύης κατέλαβαν πλοίο με σημαία της Γρενάδας με τουρκικό πλήρωμα το Σάββατο έξω από τις ακτές της χώρας δήλωσε εκπρόσωπος, ο εκπρόσωπος Αχμέτ Μισμαρί στο Reuters, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει την αντίπαλη και διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης.

Ένα πολεμικό πλοίο του Εθνικού Λιβυκού Στρατού σταμάτησε το πλοίο στα χωρικά ύδατα της Λιβύης στα ανοικτά της Ντέρνα και το οδήγησε στο λιμάνι του Ras el Hilal "για επιθεώρηση και επαλήθευση του φορτίου", δήλωσε Μισμαρί δίχως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Οι δυνάμεις που στηρίζουν τον Χάφταρ έδωσαν στο πρακτορείο ένα βίντεο που δείχνει να σταματούν το πλοίο και να ανακρίνουν τρία μέλη του πληρώματος. Έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα διαβατήρια τριών Τούρκων υπηκόων.

Δεν ήταν αμέσως σαφές ποιο ήταν το πλοίο ωστόσο η Άγκυρα έχει αποστείλει στρατιωτικές προμήθειες στη Λιβύη κατά παράβαση του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με έκθεση του υπουργού Εξωτερικών που είδε το Reuters τον περασμένο μήνα.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail