Αιτούντες άσυλο στη Γαλλία παραπονούνται ότι οι νέες χρεωστικές κάρτες δεν τους δίνουν μετρητά!

La carte ΑDΑ. Crédit : Μehdi Chebil
Freepen.gr - Οι οικονομικά εξαρτώμενοι από επιδόματα μετανάστες μετανάστες που ζουν στη Γαλλία διαμαρτύρονται ότι οι νέες τραπεζικές κάρτες που τους δόθηκαν από τη γαλλική κυβέρνηση δεν τους επιτρέπει να βγάλουν μετρητά.

Η κάρτα ADA, όπως ονομάζεται, τέθηκε σε λειτουργία στις 5 Νοεμβρίου και δίνει στους δικαιούχους μετανάστες το ποσό των 190 ευρώ μηνιαίως ανά άτομο και έως 660 ευρώ για μια οικογένεια έξι, αναφέρει το Infomigrants.

Επειδή η κάρτα δεν επιτρέπει σε εκείνους που τη χρησιμοποιούν να βγάζουν μετρητά, πολλοί από τους μετανάστες έχουν παραπονεθεί ότι αντιμετώπισαν αυξανόμενες δυσκολίες στη ζωή τους, επειδή τα περισσότερα καταστήματα έχουν ελάχιστη χρέωση αγορών.

Ο Dalaise, ένας 25χρονος μετανάστης της Μαλαισίας που ζει στη Naintré, παραπονέθηκε ότι ήταν φθηνότερο και πιο εύκολο να αγοράσει τρόφιμα στις τοπικές αγορές με μετρητά. "Με αυτή την κάρτα, πρέπει να πάμε στα σούπερ μάρκετ όπου τα χρήματα φεύγουν γρήγορα".

"Δεν μπορώ να αγοράσω μια μπαγκέτα για ένα ευρώ επειδή η ελάχιστη πληρωμή με κάρτα είναι συχνά πέντε ευρώ", διαμαρτυρήθηκε ο Bilal, ένας 25χρονος Αφγανός αιτών άσυλο που ζει στη Ρεν.

Αφού αντιμετώπισε κριτική, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμη μια συσκευή "cashback" στα σούπερ μάρκετ.

Η ουγγρική κυβέρνηση, σύμφωνα με το voiceofeurope.com, έχει επανειλημμένα μιλήσει κατά της παροχής δωρεάν μετρητών στους μετανάστες μέσω αυτών των τραπεζικών καρτών, υποστηρίζοντας ότι οι κάρτες ενισχύουν τους διακινητές και καθιστούν τους Ευρωπαίους λιγότερο ασφαλείς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail