Ντονμέζ: Στη ζώνη Αττάλειας-Τρίπολη θα παίρνετε άδεια από εμάς, προχωράμε σύντομα σε έρευνες

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Fatih Dönmez δήλωσε πως: "όλες οι δραστηριότητες θα υπόκεινται στην εξουσιοδότηση της Τουρκίας και της Λιβυής μεταξύ Αττάλειας και Τρίπολης". Αν η διαδρομή περιλαμβάνει αγωγό πετρελαίο, φυσικό αερίου ή άλλα ενεργειακά σχέδια, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν την άδεια των δύο χωρών, γράφει η sabah.com.tr.

Ο Dönmez τόνισε ακόμη - και αυτό ας το προσέξουμε ιδιαίτερα με όσα ακούμε εσχάτως για την Αίγυπτο - πως η συμφωνία με τη Λιβυή ήταν στην ατζέντα για πολλά χρόνια και πως η συμφωνία του Καΐρου με την Κύπρο είχε σημαντικές απώλειες για τη χώρα των Φαραώ.

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρει ότι η Συμφωνία με τη Λιβύη σταματά τα όποια σχέδια αποκλεισμού της Τουρκίας από την ενεργειακή εξίσωση της Μεσογείου.

Επίσης προανήγγειλε πέντε νέες γεωτρήσεις μέσα στο 2020 και την επικείμενη αδειοδότηση για έρευνα και στην περιοχή που ορίζεται από τη Συμφωνία με τη Λιβύη το ταχύτερο δυνατό. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail