Ενώνει και τους Αραβες ο Ερντογάν - Αραβική Λίγκα: Απορρίπτουμε τις εξωτερικές παρεμβάσεις στη Λιβύη

Freepen.gr - Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου (Arab League) Ahmed Aboul Gheit προειδοποίησε για τις αρνητικές επιπτώσεις και τους κινδύνους της ξένης παρέμβασης στη Λιβύη.

Σε δήλωση που δημοσίευσε αργότερα ην Πέμπτη ο AL, ο Aboul Gheit εξέφρασε την ανησυχία του για τη σοβαρή κλιμάκωση στη σύγκρουση της χώρας, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για «άμεση αποκλιμάκωση».

Κάλεσε επίσης όλα τα μέρη της Λιβύης να συμμετάσχουν σε συνομιλίες προκειμένου να τερματισθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και να επιτευχθεί συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός "για να ανοίξει ο δρόμος για πολιτική λύση".

Ο Aboul Gheit υπογράμμισε την απόρριψη του παν-αραβικού οργάνου σε όλες τις "μορφές εξωτερικής παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης", λέγοντας ότι η Λίγκα θα συνεχίσει να ασκεί προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη.

Η δήλωση του Αραβικού Συνδέσμου ήρθε μετά την ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα ότι η Τουρκία θα αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη, ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας (ΓΝΑ) με έδρα την Τρίπολη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail