Να και η τουρκική πρόταση περί στρατιωτικής βάσης στη Λιβύη [ως "εκπαιδευτικής" βεβαίως βεβαίως]

Freepen.gr - Ο Emrullah Isler, Ειδικός Απεσταλμένος της Τουρκίας για τη Λιβύη, δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του δεν είναι μέρος του εσωτερικού πολέμου στη Λιβύη και ότι η Άγκυρα υποστηρίζει αυτό που χαρακτήρισε ως "νόμιμη κυβέρνηση" εκεί.

Ο Emrullah Isler, σε ομιλία του σε συμπόσιο για τις σχέσεις Τουρκίας-Λιβύης, που διοργάνωσε η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Αγκυρας Yildirim Beyazit, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τόνισε ότι οι σχέσεις "με την αναγνωρισμένη από το ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) συνεχίζονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο".

"Ακριβώς όπως η κυβέρνησή μας κατατάσσει το PKK και το PYD ως τρομοκρατικές και εκτός νόμου οργανώσεις επειδή λαμβάνουν υποστήριξη από κάποιες χώρες, θεωρούμε επίσης παράνομο τον Haftar [αρχηγό του LNA, field marshal Khalifa Haftar] επειδή λαμβάνει υποστήριξη από μερικές πλευρές», υποστήριξε ο Isler.

Τόνισε ότι η Λιβύη (GNA) είναι ένας σημαντικός σύμμαχος της Τουρκίας για τη διατήρηση των ενεργειακών ισορροπιών στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι η χώρα του θα παράσχει την απαραίτητη στρατιωτική βοήθεια και ασφάλεια.

Ο Ειδικός Απεσταλμένος της Τουρκίας διευκρίνισε επίσης ότι η Τουρκία θα κινητοποιήσει όλες τις δυνατότητές της, προκειμένου να αναχαιτίσει τα σχέδια που αποσκοπούν στη συριοποίηση της Λιβύης, όπως ανέφερε, εκφράζοντας την ετοιμότητα της χώρας να οικοδομήσει στρατιωτική βάση στη Λιβύη, εάν η Τρίπολη προχωρήσει σε σχετικό αίτημα, ανάλογη με εκείνες στο Μογκαντίσου της Σομαλίας και το Κατάρ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Isler, "αλλά μην σκεφτείτε τη στρατιωτική βάση στη Λιβύη ως μάχιμη βάση αλλά ως στρατιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail