Πάγο από Μόσχα σε Τουρκία και Τρίπολη: Απέχετε από ενέργειες που αποσταθεροποιούν τη Λιβύη και τη Μεσόγειο

Freepen.gr - Η Ρωσία κάλεσε την Τουρκία και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω τη Λιβύη και την περιοχή της Μεσογείου. Αυτό έρχεται μετά από διεθνή αναστάτωση σχετικά με την αμφιλεγόμενη ναυτιλιακή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της GNA και της Τουρκίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε ότι η νομική αξιολόγηση του μνημονίου συμφωνίας δεν είναι δυνατή μέχρι να εξεταστεί το κείμενο.

"Ωστόσο, έχουμε δει μια αρκετά ισχυρή αντίδραση στην υπογραφή [της συμφωνίας] από διάφορα μεσογειακά κράτη, κυρίως την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο", ανέφερε.

Επιπλέον, η Ζαχάροβα ανέφερε ότι μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία "έδωσε τη βάση για ισχυρισμούς για προσπάθεια της Τουρκίας να νομιμοποιήσει τη στρατιωτική στήριξή της στην κυβέρνηση της Τρίπολης στην αντιπαράθεση της με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης και ξεκάθαρη παραβίαση του εμπάργκο όπλων. "

"Ελπίζουμε ότι τα μέρη του προαναφερθέντος μνημονίου θα επιδείξουν πολιτική σύνεση και θα απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση στη Λιβύη και στη Μεσόγειο στο σύνολό της", ανέφερε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail