Η Αίγυπτος λαμβάνει πρωταγωνιστικές πρωτοβουλίες: Το Νο2 της Τρίπολης βρέθηκε στο Κάιρο

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry υποδέχθηκε την Τρίτη τον αντιπρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης κ. Fathi Al-Majbari [δηλαδή το Νο2 της κυβέρνησης του Sarraj που συμφώνησε με τον Ερντογάν] για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και να προωθήσει την πορεία επίλυσης της κρίσης στη Λιβύη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου, Ahmed Hafez δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Shoukry περιέγραψε τους καθοριστικούς παράγοντες της αιγυπτιακής προσέγγισης σχετικά με την κρίση της Λιβύης, επιβεβαιώνοντας την ακρίβεια της Αιγύπτου όσον αφορά τη διατήρηση της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Λιβύης, και την ενδυνάμωση της ελεύθερης βούλησης του αδελφικού λαού της Λιβύης στον έλεγχο των πόρων και την ανοικοδόμηση της χώρας τους. Αυτό θα επιτευχθεί με την επίτευξη μιας συνολικής και εφαρμόσιμης συμφωνίας που θα βασίζεται στην αντιμετώπιση όλων των πτυχών της κρίσης της Λιβύης, υποστηρίζοντας έτσι την αποκατάσταση του ελέγχου των εθνικών κρατικών θεσμών και συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των τρομοκρατικών οργανώσεων και στην εξάλειψη του χάους των πολιτοφυλακών στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Ο Hafez πρόσθεσε ότι, από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου εξέφρασε την εκτίμησή του για τις αιγυπτιακές προσπάθειες που αποσκοπούν στον τερματισμό της κρίσης και στην αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Λιβύη. Ενημέρωσε τον υπουργό Shoukry σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης σχετικά με την λιβυκή αρένα, ιδίως την τρέχουσα κατάσταση κατανομής στο Λιβυκό Προεδρικό Συμβούλιο και τις πρόσφατες παραβιάσεις της εντολής του Προέδρου του Συμβουλίου κατά παράβαση της πολιτικής συμφωνίας του Skhirat όσον αφορά τα δύο μνημόνια που φέρεται να υπέγραψε με τον Ερντογάν.

Να θυμίσουμε ότι ο Fathi Al-Majbari βγήκε με ανακοίνωση από το Σάββατο ζητώντας από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να ακυρώσει τα όποια μνημόνια καθώς ο Sarraj δεν έχει την απαραίτητη νομιμοποίηση για να διαπραγματεύεται / υπογράφει διεθνείς συμφωνίες. Μήπως κάποιοι στην Τρίπολη επανεξετάζουν τη θέση τους σε σχέση με την κορυφή;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail